Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Eric´s Bluesband
Dirty Road
(Ebb Records)

Eric´s Bluesband startade 1999 och är svenske Eric Hanssons skapelse. ”Dirty Road” är hans fjärde utgivning, dock den första på det egna skivbolaget Ebb Records. Tio sånger bjuds, väl blandade till tempo, anslag och uttryck. Nästan hela rootskatalogen finns representerad, även om det huvudsakligen är bluesbaserade sånger vi får höra.

Eric är framför allt en driven gitarrist med ett varierat och anpassat spel, från hårda ilskna toner till mer smeksamma slidedito. Han har även en egen personlig sångröst som passar till de flest av sångerna. Ibland känns det dock som om tonen inte räcker till. Den är lite kort och tar slut när den egentligen skulle behöva bära lite längre och lite fylligare.

De mer moderna wha wha-drivna sångerna eller tungt bluesrockiga är de som fungerar minst bra. Däremot är den långsamma balladen ”Night Full Of Joy” med sitt följsamt smeksamma gitarrspel med lite spets så mycket bättre. Samma gäller för Gwen Collins långsamma blues ”Light Are On But Nobody´s Home” och den småskuttiga popsoulsklassiska ”I Believe In Her Soul”. Sånger där gitarrspelet och sången kommer bäst till sin rätt.

Titellåten ”Dirty Road” en tungt rockig blues och den inledande ”You And Me” är en handfast blues med fint gästmunspel från Jimmy Zavala”. Dock dras helheten ner av den allsångslika handklappsdrivna avslutningen.

Till sin hjälp i Bluesbandet har Eric Surjo Benigh på bas, Michael Johansson på trummor, Mikael Stenberg kör, Marcus Olsson piano och orgel och Micke Ajax som inhoppare på percussion och trummor.

Det är Marcus Olsson som gör skillnaden. Hans piano- och orgelspel gör ”Dirty Road” till något extra intressant. Utan honom hade Eric´s Bluesband låtit precis som ett av många andra av dagens bluesrockband.

/Staffan Solding


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.