Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Sagal, Katey
Covered
(membran)

Jag har inte hört så mycket från den här damen tidigare. Men hennes nya album, »Covered«, ger mersmak.

Katey Sagal finns i countryfacket och på den här plattan har hon valt ut ett antal mer eller mindre bekanta låtar som hon sätter sin egen prägel på. Här finns fina saker av bl a Ron Sexsmith, Steve Earle, Gillian Welch, Ryan Adams och - inte minst - Jackson Brown, som även medverkar med sång i Earles »Goodbye«.

Det låter som om inspelningarna är gjorda i någon modern icke namngiven studio i Nashville under ledning av en likaså modern men anonym producent. Jag kan bara gissa att det handlar om Bob Thiele Jr, som har skrivit några rader i tacklistan.

Likaså är det lite rörigt med låtordningen. Det enda som stämmer är att »Free Fallin« kommer först, men sen blir det lite hipp som happ.

Om denna röra har någonting med Sagals bakgrund att göra, det vet jag inte heller. Men det var hon som hade rollen so m Peggy Bundy i TV-såpan »Våra värsta år«, som pågick 1987 till 1997. Här spelade hon en synnerligen misslyckad hemmafru, som levde på godis och TV-tittande. Att hon kunde sjunga fick vi aldrig veta då.

Nu vet i alla fall jag det. Och ska jag försöka beskriva hur hon låter, så ligger det närmast för mig att tänka på Jill Johnson. Valet av låtar, Nashville-dofterna, rösternas karaktär, arrangemangen – det finns likheter. Eller har jag rätt?

/Rune Häger

Lyssna på Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.