Rootsy logo  
Rootsy logo

Nyheter
Patty Griffin kommer i veckan
Datum: 2019-08-12

Den så hyllade sångerskan och låtskrivaren Patty Griffin och hennes band kommer i veckan tillbaka till Sverige för fem konserter. 2007 blev hon framröstad till Best Artist på AMA galan i Nashville och 2010 blev hon belönad med en Grammis för sitt gospelalbum »Downtown Church«.
Förutom framgångar med sina soloskivor har Patty även varit med i Robert Plants och Buddy Millers Americana succé The Band of Joy. Emmylou Harris, Joan Baez, The Dixies Chicks, Miranda Lambert, Bette Midler och Solomon Burke har spelat in hennes sånger.

I våras släppte Patty Griffin sitt nya självbetitlade album och det har hyllats unisont. Låtarna är skrivna under en sjukdomsperiod då Griffin behandlades för bröstcancer. Precis som på hennes tidigare album rör hon sig obekymrat mellan olika genrer och sound, ständigt med sin särpräglade röst och sina sånger som röd tråd. Patty Griffin är en utsökt textförfattare och det har blivit lite av hennes specialitet att skriva karaktärsdrivna poetiska berättelser. Hon har beskrivits som musikens svar på John Steinbeck i sitt sätt att empatiskt skapa berättelser om spännande och älskvärda karaktärer och deras öden. Alltid med samma obändliga tro på kärleken och mänskligheten.

”Det är låtar som vinner i längden, alla tretton. Den enkla, förlösande finalen »Just the same«, framförd ensam vid pianot, hade inte varit densamma om den inte föregåtts av den molande bluesen »The wheeel«, med en fränt fuzzad gitarr, eller den starka »Coins«, gjord som duett med själsfränden Robert Plant.”
Av Håkan Engström, Sydsvenskan

”Det finns ofta något mässande hypnotiskt över Griffins låtar som gör att de letar sig in och biter fast, en frenesi och desperation som är svår att värja sig mot.”
Av Pierre Eriksson, Lira

Patty Griffin Swedish Summer Tour 2019

2019-08-16 Lasse i Parken, Stockholm
2019-08-17 Oskarshamnsfesten, Oskarshamn
2019-08-18 Solhällan, Löderup
2019-08-20 Kulturhuset Najaden, Halmstad
2019-08-22 Gävle Konserthus, Gävle

Läs mer om Griffin, Patty


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.