NYHETER

Streamat release party med The Ghost of Paul Revere

Videopremiär: Ellen Sundberg: Total Darkness

Singel/videopremiär: Hege Brynildsen - The Old Man & The Rabbit

Videopremiär: Olin+ - Flickan och planeten

Arkivet

LIVE

Mer live

RECENSIONER

Bruce Springsteen - Letter to you

Elvis Presley - From Elvis in Nashville

Brennen Leigh - Prairie Love Letter

Cina Samuelson - Sing with Your Heart and Soul

Arkivet

ARTIKLAR

Who´s gonna fill their shoes - Captain Sukram

Who´s gonna fill their shoes: Thorleif Bratval

Who´s Gonna Fill Their Shoes: Johan Berggren

Americana-festival i Kristiansand

Arkivet

BÄST JUST NU

Bäst just nu enligt Magnus Östnäs

Bäst just nu enligt vibeke sjøvold

Bäst just nu enligt Henrik Göransson

Bäst just nu enligt Leo Friberg

Arkivet

Redan på 70-talen var det en skånsk låtskrivare som ställde sig frågan 'Vem kan man lita på?' En fråga som sannerligen inte är mindre relevant idag, när alternativa fakta och fake news ofta är mer gångbara än sanningen. Allt måste källkollas och ifrågasättas, men om källan ljuger då? Om du själv har fel? Om du inte kan se skogen för all träden? Vem kan du lita på? Kan du lita på dig själv?

VIDEO

Nya låten »Flickan och planeten« från OLIN+ har skrivits av Anders Ragnarsson och Per Olin och duon kompas av i kompisarna i True Lies. Inspelningen är gjord av Lars Paulström, mix och mastring av Antti Vuorenniemi Pelaez och omslaget av Anders Wieslander.
Read more about Olin+
Det har gått fyra långa är sedan norska Hege Brynildsens senaste album »When My Man Comes to Town«, men snart är väntan över. I februari 2021 släpper Hege sitt fjärde album »Blue Birds Black Knights«, som liksom föregångaren producerats av Gøran Grini (Paal Flaata, Tommy Tokyo, Chip Taylor).
Richard Lindgren och hans kompisar i Malmö-baserade Perfect Slips fortsätter att gräva i The Bands sångbok. Först var det »It Makes No Difference« och nu har turen kommit till »The Night They Drove Old Dixie Down«.
Per Olin, känd från Malmö-bandet True Lies, har efter många om och men gjort sin först låt på svenska, nu under namnet Olin+. För musiken till»Va e de som händer« står Anders Ragnarsson.
Doug Sahms tio bästa plattor?
article / 2006-05-07 / Rune Häger
Detta är egentligen en omöjlig uppgift, som jag själv har varit korkad nog att ta på mig.

Förmodligen finns det många andra skribenter som har bättre koll på Doug Sahm än vad jag har. Men eftersom ingen av dem utmanar ämnet, känns det som om någon måste börja på något sätt. Kanske ger det upphov till beska kommentarer och kanske kan det sätta fart på någon som kan mer, vet mer och tycker annat.
Anders F Rönnblom och medmusikanter är i flera avseenden två band idag. Ett som med lika delar ödmjukhet och självklarhet intar scenen och levererar tung men finessrik rockmusik. Björn Aggemyr, för att nämna en i bandet, är en jätte på bas, kanske nummer ett på det instrumentet om vi talar rock och Sverige -, osviklig i tajming, stil och tyngd. Likt ett E Street Band klarar han och övriga av att med ytterst små medel vrida upp intensiteten i snart nog varje låt. ”Komedia” live i Göteborg för någon vecka sedan sitter fortfarande som ett tveeggat svärd i skallen: Nirvana inom räckhåll, skrattet fast i halsen.
Föreställ er att någon framställde ett destillat av den bästa gospelmusikens intensitet, countryns allra mest fängslande lyrik, doowopgruppernas oemotståndliga harmonier samt rythm & bluesens jordnära och ärligt råa framtoning. Resultatet skulle förmodligen bli det som idag brukar benämnas som »Southern Soul«. Genren hade sin storhetsperiod under sextio- och sjuttiotalen och på skivbolag i stil med Stax, Hi och Goldwax i Memphis samt Fame och Quinvy i Muscle Shoals gavs ett stort antal mästerliga skivinspelningar ut. På den här tre cd-skivor omfattande boxen presenteras några av de bästa.
Jim Mize verkar vara en ganska vanlig man. Han arbetar med försäkringsfrågor som en länk mellan kund och försäkringsbolag och reser runt i sydvästra USA. Han tycker om kvinnor. Han har fått sin beskärda del av sorger och framgång.
Redan på 70-talen var det en skånsk låtskrivare som ställde sig frågan 'Vem kan man lita på?' En fråga som sannerligen inte är mindre relevant idag, när alternativa fakta och fake news ofta är mer gångbara än sanningen. Allt måste källkollas och ifrågasättas, men om källan ljuger då? Om du själv har fel? Om du inte kan se skogen för all träden? Vem kan du lita på? Kan du lita på dig själv?
»Whatever it takes to make that body move«.

Är det här den sista striden kommer att stå? Här på gränslinjen mellan de som förespråkar rytmbaserade musikgenrer och de som förfäktar melodiernas gudomlighet. Jag tror det. Det kommer att bli ett blodigt slag. Många döda på bägge sidor. Och allt till ingen nytta. Vilket sanslöst slöseri med mänskligt liv.
I slutningen af 1970erne søgte Tad A. Dawkins job i en reggae butik i Bronx og blev kort efter den bedste sælger af reggaeskiver i USA. Dawkins skabte sig gennem jobbet en række vigtige kontakter til musikbranchen, heriblandt til producere som King Tubbys, King Jammys og Coxsone Dodd.