Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Scott, Darrell
The Invisible Man
(Full Light Records)

Ibland är det svårt att hitta den rätta kategorin för en artist. Var ska man placera Darrel Scott?

Egentligen är han låtskrivare för Garth Brooks och andra tunga artister i Nashville. Och han rör sig elegant mellan allt från country till zydeco och från pop till jazz. Dessutom spelar han en hel rad olika instrument. Ja, och så sjunger han. Bl a brukar han lägga in en andrastämma här och där bakom Guy Clark. En ovanligt kompetent musikmänniska, alltså.

Den här plattan, hans sjätte album, visar hur kompetent han är. Med en rad egna låtar demonstrerar Darrell Scott sin kapacitet som sångare, kompositör och instrumentalist. Den visar också att han har gott om kompetenta kompisar som gärna ställer upp i studion när det är dags för inspelning.

Gillar man Steve Earle har man säkert stor behållning också av Darrell Scott. Det handlar om samma typ av episka och småfilosofiska texter och melodier som ofta har en slinga som fastnar. Skillnaden är att Scott är mer mångsidig än Earle och plattan, som han har producerat själv, är genomarbetad med många snygga arrangemang. Den är full av låtar som tränger sig på och känns angelägna. Många av dem växer oavbrutet.

Frågan är vad plattan hamnar i skivbutikerna. Under »Country« eller »Singer/Songwriters«? Eller finns kategorin »Americana«? För min del får den gärna placeras under rubriken »Bäst just nu«.

/Rune Häger

Lyssna på Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.