Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
I See Hawks in L.A. & The Good Intentions
Hawks With Good Intentions
(Western Seeds Records)

Delar av I See Hawks i L.A. träffade på den engelska duon The Good Intentions redan 2012 vid en musikalisk träff vid foten av Sierra Madre, Kalifornien. Tycke uppstod.

The Good Intentions är det äkta paret Peter Davies och Gabrielle Monk från Liverpool. En duo som under många år med framgång kombinerat old-time country och traditionell brittisk folkmusik. 2011 blev de framröstade som Best Americana Band av The British Country Music Award.

I See Hawks In L.A. är ett unikt egensinnigt band från Highland Park, Kalifornien med Rob Waller som frontman. Genom åren har de försett oss med en mängd underfundiga sånger med realism och övernaturlighet i en symbiotisk kombination. Verkligheten är ibland bara en tumnagel bort eller långsamt bortseglande på den blåa himmelen.

Efter några års träffar och musik- och meningsutbyte via e-post har nu deras gemensamma ansträngningar blivit allas verklighet. Mordballad och julsång samsas med sånger om tåg, öknar, avsaknad av vildmark och hemlöshet.

I See Hawks In L.A. består, förutom Rob Waller, av Paul Marhall, Paul Lacques och Victoria Jacobs. Dessutom är Richie Lawrences accordion med på två spår och Gabe Witchers fiol i ”Rambling Girl”.

The Good Intentions är det engelska i samarbetet och I See Hawks In L.A. är den hippieberikade americana som bland annat kan förknippas med Gram Parsons. Det är också Rob som har den lite tuffare och fylligare sångrösten och Peter den lite ljusare melodiösa. De delar på sången medan Victoria Jacobs leder sånginsatserna på ”Hills On Fire”. En sång om klimatförändringar och de vilda skogsbränder som sveper över Kalifornien.

Plattan är i huvudsak akustisk men fylls fint ut av Wallers gitarr, Marshalls bas, Lacques solo, lap steel och slide gitarr och dobro och de varma sånginslagen till en kraftfull helhet.

”Rolling The Boxcars” och ”White Cross” var de två sånger som kom fram först ur samarbetet. ”Rolling The Boxcars” är också en av plattans främsta sånger. Här växer kombinationen av olika röster från Rob, Peter och Gabriella ihop till en underbar njutningsfull historia.

Trots skillnaden i engelsk och amerikansk känslighet, frasering och språk har Waller, Davies och Lacques funnit ett gemensamt uttryck som fungerar alldeles förträffligt tillsammans. De delar synen på nyanser, ord och fraser som gör helheten till härlig lyssning.

/Staffan Solding

Lyssna på Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.