Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Sherrod, Anthony
Red´s Juke Joint Sessions
(Red´s Vol. 2)

Det är tydligen på Red´s Lounge i Clarksdale, Mississippi man ska vara en kväll för att få lyssna på fin blues. I alla fall om man ska döma efter denna liveupptagning av Anthony Sherrod with The Cornlickers i en juke joint-tillställning i gammal god anda.

Anthony startade sin musikkarriär redan som 5-åring och lånade som 16-åring Buddy Guys prickiga gitarr vid en Delta Blues Museum-tillställning. Nu som 30-åring är det dags för det riktiga genombrottet, utanför Mississippis Delta. Det är han väl värd.

Anthony spelar en härlig blues med grunden fast förankrad i den elektriska deltabluesstilen. Även om den har det typiska taktfasta upplägger bär den även en på en melodiös svängning omfamning.

Kvällens konsert är en hyllning till den kände Deltabluesartisten Big Jack Johnson, som gick bort 2011. Det är också Big Jacks gamla band som kompar Anthony, med Bobby Gentilo gitarr, Dale Wise trummor och Tony Ryder bas. Med den äran. Gästartister är Dr. Dingo, Mr. Ellis och den från våra trakter välkände Rita Engedalen.

Anthony sjunger med en både fylligt robust och varmt brännande sångröst, som en kombination av Bobby Bland och Buddy Guy. Gitarrspelet har det så typiska deltaplocket och kompet. Inget överdrivet, inga tonkaskader av ilskna toner som aldrig tar slut, utan ett följsamt och bestämt spel. Gitarren har en stor plats med den vet också sin plats. Det är känslan för hur det ska låta och förståndet att utföra det som gör Anthony till en bluesartist utöver det vanliga.

Kvällen bjuder på en kombination av snabbare och långsammare spår och en gemytlig konversation med publiken. Framför allt är det en blues som fungerar alldeles utmärkt att dansa till.

Nu är Anthony inte ett helt okänt ansikte. Han medverkade i dokumentärfilmen ”Last Of The Mississippi Jukes” och också i ”We Juke Up In Here” från 2012, där han även komponerade titelspåret. Nu är det dags att både ansiktet och musiken får ett större utrymme.

Det är bara ett ge ett stort A till Anthony ”Big A” Sherrod with The Cornlickers för deras kväll på Red´s Lounge i Clarksdale, Mississppi. Det är så här blues ska låta.

/Staffan Solding


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.