Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Mercy Brothers, The
Holy Ghost Power!
(Rootsy.nu)

Det här, mina damer och herrar, är musik som det svänger om, musik som försätter dig i en stämning som omedelbart får dina mungipor att peka uppåt och dina fötter att vilja göra mer än stampa takten. Bli inte förvånad om du plötsligt dansar med dig själv framför högtalarna.

Man tror det inte när man ser CD-förpackningen och läser titlarna på låtarna. »Get Right Now With Jesus«, »Following Jesus«, »Come Home Sinner« och liknande antyder möjligen att här kommer det en religiös gospelplatta med låtar i psalmtakt.

Men när man spelar plattan upptäcker man från första stund att gospelstuket är uppblandat med soul, blues och country på ett synnerligen självklart sätt och, som sagt, det svänger och gungar t o m i de få lite mer långsamma balladerna.

The Mercy Brothers består av ett gäng veteraner från Louisiana, där namnet Mark Meaux är det som vi möjligen har hört talas om förut. I alla fall var han med och bildade The Bluerunners 1987, ett band som syntes framför allt i importbutikerna. Tillsammans med Kevin Sekhani satte han 2011 ihop The Mercy Brothers och nu både hörs och syns de här gubbarna till och med i Europa. Om några månader har vi sommaren här och för alla som har chansen att spana in gubbarna från Lafayette blir den hetare än vanligt.

Bandets musik handlar mycket om det goda och det onda. Men låtarna går att spela både i missionstältet och på den sjabbiga baren. De tar tag i dig lika mycket som några glas whisky eller som pastorns rytanden i tältet. Det går inte att stå emot musiken och vi får lust att spela med, om vi bara hade en kazoo eller tamburin inom räckhåll. Annars kan vi klappa händer. Och strunt samma om det är Jesus eller djävulen som har övertaget, till slut blir det ändå The Mercy Brothers som vinner.

Och när bandet låter så här kul i en inspelningsstudio, måste det vara helt formidabelt inför en publik!

/Rune Häger

Lyssna på Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.