Rootsy logo  
Rootsy logo

Lost in the Blåst
OK Star Orchestra
Cobra Sessions
(Dreamboat Music)

OK Star Orchestra las i malpåse efter sitt sjätte album tidigare i år. Saknaden är redan stor. Därför minns vi med glädje tillbaka till 2009, när den första OK Star Orchestra-plattan kom: ”Cobra Sessions”.

Med ett vidunderligt flöde av melodier, harmonier och välplacerade toner fick vi tio instrumentallåtar likt inga andra. Det var Tommy Galento Nilsson, Mistah Christah Lyssarides och Perry Vallgren som med gäster bar oss iväg i lekfull rhythm ´n´ beat. En tyngdlös svävande känsla. Mistah på sologitarr, Galento på rytmgitarr och Perry på trummor & percussion. Det finns en mjuk experimentlusta i interaktionen mellan Mistahs och Galentos gitarrer. Drömlikt, ibland lite snabbare och ibland lite långsammare. Fullt gripbart om du är på lätta fötter.

Vad jag vet spelade OK Star Orchestra bara två gånger i min hemstad Malmö. I april 2013 spelade de på Folk & Rock. Ropade då in ett önskemål om att få höra ”Stockholm – Malmö”, men Tommy lät hälsa att den då inte ingick i live-repertoaren längre. Synd. Men den finns att för alltid höra på ”Cobra Sessions”.

Som så mycket annat var det Lennart Persson som tipsade mig om plattan och jag var inte sen att skicka efter originalutgåvan med ett riktigt foto påklistrat på omslagets framsida. Ett omslag som dessutom är snyggt designat av Tommys dotter Olivia Skjöld.

”Cobra Sessions” är en oförglömlig debut från ett gäng musiker som skulle vidareutveckla sina talanger med ytterligare fem album. En utveckling som drog åt lika andra olika håll. Men det var här det startade. Missa det inte.

Spotify

/Staffan Solding

Skriv en egen Lost in the Blåst!


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.