The shop is disabled. Please visit https://rootsymusic.bandcamp.com/ instead.

Album
Westman, Mikael
Kaos & obalans
(Rootsy Music)

Pris: 199 SEK

Mikael Westman, sångare, gitarrist och låtskrivare i bland annat Gumbo och Kjell Gustavssons Rhythm & Blues Orchestra, är klar med sitt första soloalbum, »Kaos & obalans«. Släpps på vinyl och på alla digitala plattformar.

Mikael Westman sångare, gitarrist och låtskrivare. Född 1973 uppväxt i det lilla samhället Sjötorp norr om Mariestad. Började spela gitarr och skriva låtar som 15-åring och har sedan dess spelat med alla från Thore Skogman till Freddie Wadling. 1996 bildade han bandet Uncle Jam som fortfarande är ett återkommande husband i Grebbestad under somrarna.

Efter en resa till New Orleans 2000 flyttade Mikael till Göteborg där han startade bluesbandet Gumbo. Mikael skrev merparten av materialet till deras fyra album. Gumbo beskrivs ibland som Göteborgs eget The Meters.

Sedan 2016 har Mikael varit fast sångare med Kjell Gustavssons Rhythm & Blues Orchestra där han medverkat och bidragit med låtar på två album varav ett tillsammans med Peter Carlsson (Blå Grodorna) som man även turnerar flitigt tillsammans med sedan 2018.

Efter att ha gjort en svensk översättning av Daniel Norgrens ”Black Vultures” som blev till ”Mörka Moln” väcktes lusten att skapa ett solo album på modersmålet med texter och musik rakt från hjärtat, utan krusiduller och med skit under naglarna.

Med hjälp av ett loppisfynd ”elorgel med trummaskin” skapade Mikael sedan tio demolåtar i sin källarstudio. Albumet »Kaos & Obalans« berättar om när kärleken är som bäst men också om när den är som sämst, när datumstämpeln gått ut. Det belyser även konsten att fastna i sin egen bekvämlighet och bli trygghetsnarkoman. Det finns en återblick till 80-talets pojkrum och drömmen om att bli rysk hockeylegend. På albumet hyllas även dom som lämnat vår jorderund och det avslutas med en psalmliknande »Gonattvisa«.

Sammanfattningsvis så är »Kaos & Obalans« musik som inte vill något ont. Den vill fånga lyssnaren med musikalisk variation och intressanta texter utan att för den skull hamna på en piedestal, man ska få känslan av att vilja lyssna om igen från början, när sista låten tonat ut.

Materialet till albumet skrev Mikael under 2018 och det spelades in under tre intensiva dagar i Strawberry Studio, februari 2019.

Musiker på inspelningen:
Johan Håkansson - trummor, slagverk, kör.
Niklas Medin - piano, orgel, dragspel, kör.
Stefan Jonsson - gitarr, mandolin, kör.
Sven Lindvall - bas, tuba, kör.
Mikael Westman - gitarr, mandolin, blockflöjt.

Medverkar på albumet gör även:
Jan Bjerger - trumpet
Jonas Palm - barytonsaxofon
Jan Erlandsson - tenorsaxofon
Johanna Strömblad Jonasson - kör
Elin Johannsson - kör

Albumet är mixat av Sven Lindvall i samråd med producent Johan Håkansson och Mikael Westman.
Mastrad av Uffe Börjesson

1. Hårt slag
2. Liten man gör så gott han kan
3. Kaos & obalans
4. Slashas
5. Makarov
6. Laddar mig
7. Fel till rätt
8. Mörka moln
9. Alltid minnas dig
10. Gonattvisa

Andra album av Westman, Mikael: 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.