The shop is disabled. Please visit https://rootsymusic.bandcamp.com/ instead.

Album
Olin+
Aldrig rädd (till Lelle Hildebrand)
(Rootsy Music)

Pris: 10 SEK

Fastän stopp på alla håll; Du hade kontroll
De va is, det var snö; Du sa »de blir tö«
De va kallt, de va halt; de fanns inga val
Ja ditt smajl o din glimt, allting gick ”Kingeling”….
Du sa :”aldrig, aldrig mer ut o åka” Inte som vanligt: »vem vet, ja, vi får se«Det är nu drygt 19 år sedan Lelle Hildebrand, då 37 år gammal, försvann under mystiska omständigheter, någonstans i närheten av Sölvesborg. Lelle var länge allt-i-allo för True Lies och många andra(Dolkows, Babies, Stry, Chris Bailey med flera). Han var vår ljudtekniker, roddare, chaufför, stigfinnare, problemlösare, kaffekokare med mera. Framför allt var han en glädje- och energispridare. Ingen uppgift var för liten och inget problem för stort för Lelle.

Vi har länge tänkt skriva en låt till Lelles minne, och nu när vi börjat skriva låtar på svenska känns det ännu mer passande. Samtidigt är det en stor utmaning att formulera en text, som ger en »rättvis« bild av en saknad vän.

OLIN+släpper nu låten ”Aldrig rädd”, skriven av Anders Ragnarsson och Per Olin, till Lelles minne.

Någon skrev: »en känslomässig, smärtsamt vacker ballad, som i arret har lite drag av Dylan tiden runt Blonde on Blonde, fast på skånska«.

Energi var i alla fall en viktig ledstjärna när Anders Ragnarsson (gitarrer/musik), Lars Paulström(bas), Johan Eklund (trummor), Mats Bengtsson (piano, orgel), Cicci Landén och Linda Marie Davidsson (kör och stämsång) och Per Olin(sång/text) låste in sig i Lars Paulströms studio i gamla Dad´s på Föreningsgatan 54 i Malmö.

1. Aldrig rädd (till Lelle Hildebrand)

Lyssna på Spotify

Andra album av Olin+:


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.