The shop is disabled. Please visit https://rootsymusic.bandcamp.com/ instead.

Album
Taylor, Chip
A Song I Can Live With
(Train Wreck)

Pris: 149 SEK

Den 9 juni 2016 kröntes en av vår tids största låtskrivares karriär. Tillsammans med Tom Petty och Elvis Costello intog den 76 år unga Chip Taylor röda mattan för den årliga ceremonin på Songwriters Hall Of Fame för att bli en av de invalda. Det största man kan uppnå som låtskrivare och en självklar och värdig bekräftelse till en man som skrivit långt över hundra Billboards hits och är ensam upphovsman till tidlösa klassiker som »Wild Thing« och »Angel Of The Morning«. För många skulle det innebära ett fortsatt stillsamt liv i gungstolen på verandan, men inte för Chip. Produktivare, bättre och mer angelägen än någonsin kommer han nu med ett nytt, imponerande stark album med den blygsamma titeln »A Song I Can Live With«

»A Song I Can Live With« följer de kritikerrosade plattorna »The Little Prayers Trilogy« och »Little Brothers« Här utvecklar han ytterligare den unika konstform han så idogt och kompromisslöst jobbat fram. Ett uttryck präglat av lågmälda, anspråkslösa sånger och empatiska berättelser. Chip nästan viskar fram sångerna, han kommer nära och den som stannar upp och lyssnar belönas med en rad innerliga och starkt berörande låtar.

Som sagt skrev Chip en lång rad hits på sextiotalet. På sjuttiotalet hade han en framgångsrik artistkarriär, innan han lade musiken på hyllan för att istället bli professionell och gambler. Och det levde han gott på innan han blev portad på alla större casino på grund av att han vann för mycket. I mitten av nittiotalet återvände Chip till musiken och har sedan dess varit otroligt produktiv. Skandinavien har blivit ett andra hem för honom och det har blivit åtskilliga minnesvärda konserter här, på egen hand eller med Carrie Rodriguez och Kendel Carson.

76 år gammal har Chip tagit sitt låtskriveri till en ny nivå. Han skriver kanske inga hits längre men i princip varje låt han släpper ifrån sig är en liten pärla. Fyllda av gediget hantverkskunnande i kombination med poetisk inspiration. Alla som sett Chip Taylor live vet att han inte bara är låtskrivare av format utan också en gudabenådad storyteller. Oavsett hur många gånger man sett honom, överraskar han varje gång med nya, häpnadsväckande historier från sitt händelserika liv.

Just nu turnerar Chip Taylor i Sverige och Norge tillsammans med den norske pianisten Göran Grini, som även är medproducent på plattan.

1. Crazy Girl
2. Until It Hurts
3. A New York In Between
4. Young Brooks Flow
5. Little Angel Wings
6. Joan Joan Joan
7. Hey Lou
8. Senorita
9. A Song I Can Live With
10. Save Your Blues and Your Money
11. Los Alamitos Story
12. Whisper Amen

Andra album av Taylor, Chip:

 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.