The shop is disabled. Please visit https://rootsymusic.bandcamp.com/ instead.

Album
Lindgren, Richard
Sundown On A Lemon Tree
(Rootsy.nu)

Pris: 89 SEK

»Jag längtar till Italien, till Italiens sköna land,
där små citroner gula, de växa uppå strand«


Birger Sjöberg har skrivit dessa rader men han är långt ifrån den enda som längtar. Mängder av konstnärer, författare och musiker har längtat och rest till Italien för att låta sig inspireras.

I Richard Lindgrens fall handlade det kanske inte lika mycket om romantiserande drömmar. Han blev helt enkelt inbjuden att göra en turné där i våras och väl där rann inspirationen till. I sina anteckningar från turnén hittar man den avslutande raderna: »Solen står lågt. Jag tar en titt i anteckningsboken igen, nynnar svagt på en melodi. Kanske kan bli nåt tänker jag tyst när jag läser orden Sundown On A Lemon Tree«.

Samtliga originallåtar på nya plattan »Sundown On A Lemon Tree« är skrivna eller påbörjade under eller åtminstone inspirerade av den italienska turnén. De kompletteras av några väl valda covers. Låtar som Richard gillar och har sjungit länge på scen eller i duschen. Här finns Stephen Fosters klassiker »Hard Times«, Jimmie Rogers »My Blue Eyed Jane«, irländska slagdängan »Danny Boy« och Dean Martin-hiten »Return To Me«. Vad är det man säger nu för tiden? Eklektiskt urval?

»Sundown On A Lemon Tree« är inspelad live i studion under två hektiska dagar. Allt utom Fredrik Carlquists sax och klarinett som lagts på i efterhand i Barcelona. Det hela är inspelat och mixat av den eminente Magnus Nörrenberg.

I slutet av oktober återvänder Richard Lindgren till Italien för en ny turné. Han spelar bland annat på en årligt återkommande Townes Van Zandt-festival med Mary Gauthier, Carrie Rodriguez med flera. Kanske han kommer hem med material till »Sundown On A Lemon Tree 2«?

1. Sundown On A Lemon Tree
2. If I Ever Walked Away
3. My Blue Eyed Jane
4. Hobo and Marina
5. Return to Me
6. A Long Time Ago
7. I Used Up My Tomorrows
8. Hard Times
9. Song For Claudia
10. Danny Boy

Lyssna på Spotify

Andra album av Lindgren, Richard: 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.