Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Taylor, Charlie & Friends
When We Were Young
(Gullwig Records)

Det finns många goda hantverkare i vår faders musikverkstad. Hantverkare som gör ett bra jobb, ett uppskattat jobb och ett efterfrågat jobb. Hantverkare som sällan får några stora rubriken, utan som snarare får sina uppdrag via rykten och rekommendationer. Hantverkare som klara sig bra med att arbeta ensamma men som också är alldeles utmärkta kompanjoner i gemensamma projekt.

Charlie Taylor är en av dessa hantverkare. Sedan slutat av 50-talet har han filat på sin musik ensam och tillsammans med andra välrenommerade musiker fram till detta hans tredje egna album. Resultatet är ett samarbete mellan Charlie och legenderna Dan Penn och Spooner Oldham. I bandet finns dessutom Kenny Malone trummor, Bobby Emmons piano och orgel, Steve Mackey bas och Mike Durham gitarr. Kompletterad med The Muscle Shoels Horns.

Det är en blandning av tidlös amerikansk musik som bjuds. Från lärlingstiden inledande 50-tals rockabilly och doo wop med sånggrupp via soulig Memphis R & B till klassisk västkustpop i Jackson Brownes anda. En stänk country och lite karibisk krydda breddar också smakriktningarna.

Charlie Taylor sjunger med en mjuk melodisk sångröst, spelar bra gitarr och är en riktigt fyndig låtsnickrare. Hamnar han sedan i ett sådant musikaliskt gäng som han gör här kan det inte bli annat en bra.

”When We Were Young” är resultatet av sex års arbete, och det har också blivit ett stycke tidlös klassisk amerikansk musik.

/Staffan Solding


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.