Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Kramer, Brian
Full Circle
(BKB Music)

För den som inte kÀnner till den mÄngsidige bluesartisten Brian Kramer, tar vi först en snabbtitt pÄ hans karriÀr:

Numera stockholmaren Kramer vÀxte upp i Brooklyn, NYC, dÀr han började intressera sig för bluesmusik i en ovanligt tidig Älder. Han sÄgs ofta pÄ de stÀllen i stan dÀr en tonÄring slÀpptes in bakvÀgen för att trÀffa Buddy Guy, Junior Wells och andra tungviktare som kunde hjÀlpa honom att hitta de rÀtta ackorden. Och han lÀrde sig snabbt. Detta gav möjligheter att fÄ medverka pÄ scener bÄde med andras och egna lÄtar. 1981 fick han dessutom ett skivkontrakt som blev grunden tilll en omfattande katalog, dÀr mÄnga kÀnda namn medverkar instrumentalt eller med bakgrundssÄngen. PÄ debutplattan heter en av de inhoppande gÀsterna Mick Taylor, kÀnd bl a frÄn Rolling Stones.

Brian blev raskt en vÀlkÀnd profil, som inte bara höll till pÄ klubbscenerna i hemtrakterna. Han började turnera framför allt hemma i USA, men ocksÄ i Kanada och Europa. Och det var i Stockholm som han fann en miljö för bluesen som tilltalade honom sÄ mycket att han flyttade hit. HÀr kunde han jobba med sin musik i den framgÄngsrika Vattenfestivalen, han var med om bluessatsningen pÄ Fasching och han tog tag i alla bluesÀlskares Blues Jam pÄ Stampen, dÀr en ny generation talanger kan debutera inför publik.

I Stockholm har Brian Kramer betytt mycket för den vita akustiska bluesen.

PÄ sin nya CD, Full Circle, visar han vad han kan nÀr det gÀller att hitta en röd trÄd i musiken. Text och melodi vÀxer samman, Kramer sjunger med en erfaren röst som man lÀtt kÀnner igen och med sig i studion har han ett gÀng svenska musiker och vokalister som binder ihop hela paketet. Framför allt munspelaren Mats Qwarfordt har förmÄgan att ge Kramers lÄtar den rÀtta gnistan.

Det enda som jag undrar över, det Àr varför nÀstan samtliga lÄtar kryper fram i ett och samma tempo? Jag gillar ballader, men undrar ÀndÄ.

/Rune HĂ€ger


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida Àr designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.