Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Landstrom
Land Of Nowhere
(Kullsta Records)

Det finns ett vemod hos Landstrom som hela tiden finns lite i bakgrunden på deras nya album ”Land Of Nowhere”. Ett vemod som ramar in melodierna som egentligen inte ska eller kan sorteras in i något av våra invanda genremönster. En väl sammanvävd egen ljudbild som i mitt huvud, i sina bästa och starkaste stunder, ger känslan av något Daniel Lanois skulle ha kunnat gjort åt P J Harvey.

Landstrom, som är Carina Landin och Göran Lindström, har skapat ett eget musikaliskt landskap med starka melodier, positivt makligt tempo och samtidigt varmt och välkomnande. De skapar ett eget ljudlandskap i ”The Land Of Nowhere”.

”Welcome To The Land Of Nowhere” har stark sång av Carina och melodin får mig att tänka på Richard and Linda Thompson eller Julie and Buddy Miller. Generellt fungerar det bäst när Carina sjunger. Hon har en skön kraftfull röst som passar mycket bra på de tuffare spåren (Travellin´ In Time) men är lika välsjungande på de dämpade melodierna (Up The Chimney och den Lanois-vackra ”From Across The Border”). Hon byter röst och röstläge efter stämningen och texterna.

Detta är Landstroms andra album och innehåller tio originalspår inspelade i studion i Kullsta utanför Hammarstrand. En geografisk plats som säkert kan förklara de vackra svävande melodislingorna som i första hand gitarrerna framhäver.

Man känner deras norrländska ursprung genom hela albumet. Det är skog och glesbygd men samtidigt med ett universellt eller globalt uttryck. Görs det så här så går vemod alltid hem.

/Thomas Lundvall

Lyssna på Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.