Rootsy logo  
Rootsy logo

Nyheter
Rootsy-arrangör?
Datum: 2023-01-17

Rootsy har genomfört närmare 500 turnéer sedan den första som var med Rootsyvännen Chip Taylor 2009. En av de första konserterna var på Akkurat i Stockholm. Jag googlade och hittade den här bloggen som skrev om konserten På en pall på Akkurat | Titti Hammarling. Titti som skribenten heter skrev bl.a:
“Det var något storartat över framträdandet igår. Det var inte perfekt. Gruppen på scen hade bara spelat ihop några få dagar. Men de var så äkta och mötte publiken med sådan närhet och respekt att det satte vackra, blekgula spår i sinnet på en.”

Fint, eller hur? Och om jag får skryta lite, precis vad Rootsy ska stå för. För om publiken går ifrån en Rootsykväll och utbrister att konserten och artisten kändes Äkta, Nära, Storartad, Relevant, Mänsklig, ja då vet vi att vi gör något jäkligt bra. Oavsett storleken på publik och artist. Vi är med och bidrar till den fina sidan av just det mänskliga. Att vi kan känna tillsammans och för varandra. Och musiken och mötet är kanske vårt bästa verktyg för det.

Vårt nätverk av arrangörer har växt och förändrats organiskt över tiden och innan pandemin slog till så hade vi en fantastisk möjlighet att göra månadslånga turnéer med ofta ännu helt okända artister som kom hit och fick bygga sin publik och vara med och ytterligare stärka gemenskapen som skapas av alla dessa turnéer och mänskliga musikaliska möten.

Rootsy kom ur pandemin levande och vi har så sakta startat upp vår verksamhet. En stor skillnad är att en stor del av arrangörerna inte finns kvar eller av olika orsaker trappat ner och gör mindre antal arrangemang. Enda sättet att hantera det är så klart att söka efter nya eldsjälar, kompisar och samarbetspartners som vill vara med och bygga vidare på det Rootsyland som vi tycker skapar så mycket fint och bra.

Så med det här lilla inlägget sträcker vi ut handen mot personer, kompisgäng, föreningar, företag i vilket sammanhang som helst som vill vara med att skapa nya möten mellan Rootsys artister och publik. Finns intresset så maila mig fls. Min mailaddress är bjorn@rootsymusic.se Hoppas vi hörs snart!

Allt Gott!
Björn

Läs mer om Taylor, Chip


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.