Rootsy logo  
Rootsy logo

Nyheter
Malmös livescener går samman i digitalt konsertsamarbete under namnet Från Malmö
Datum: 2021-03-17

Genom att gå samman i en digital musikfestival med en serie streamade konserter under namnet Från Malmö, vill Malmös livescener sända en musikalisk hälsning i vad man hoppas är slutet av Covid-19-pandemin.

Från Malmö är ett samarbetsprojekt mellan Babel, Folk å Rock, Grand, KB, Nöjesteatern, Skånsk Live, Malmö Stad och Event in Skåne. Musikfestivalen arrangeras den 7-17 april, Jenny Wilson, Viktoria Tolstoy och Mikael Wiehe är några av artisterna som medverkar.

Ett år av pandemi med mycket frustration och prövningar har lett till nya tankar, vägar, möten och samarbeten. Den har påvisat behovet av samarbete, att bygga och utveckla något nytt men samtidigt bevara och visa upp Malmös unika kulturmötesplatser och uttryck.

– Vi är väldigt glada för den öppenhet Malmö stad och Event in Skåne har visat i de diskussioner vi haft under året. Från Malmö är en bra start på ett fortsatt samarbete kring live-scenernas roll i stadens utveckling och vi ser fram emot fler fina samarbeten framöver, säger Måns Katsler, nätverkskoordinator Skånsk Live.

– Vi vill påminna om musikens kraft och ser fram emot att välkomna publiken till våra scener igen när detta är möjligt, säger Viktor Andersson, bokningsansvarig Babel.

Från Malmö är också en del av ett regionalt projekt som tittar på hur streaming kan användas som komplement den dagen vi åter kan öppna upp scenerna för publik igen.

7 april Wiehe, Tolstoy, Chico & Lodén: A Tribute to Jo hn Lennon (Från Folk å Rock)
8 april Jenny Wilson (Från Babel)
9 april Alice Boman (Från Grand)
10 april Hyllning till Emmylou Harris (Från Folk å Rock)
14 april Crying Day Care Choir (Från Grand)
15 april Reggae KISS & Kiss Exhibition (Från Nöjesteatern)
16 april Moonica Mac (Från Babel)
17 april T B A (Från KB)


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.