Rootsy logo  
Rootsy logo

Nyheter
Världens bästa liveband är på väg...
Datum: 2018-12-18

Sammanlagt fem spelningar i Norden blir det när Tedeschi Trucks band kommer i april 2019. Tedeschi Trucks Band är ett 12 personer starkt band som har ett inte oförtjänt rykte som ett av världens bästa liveband. De improviserar gärna och upprepar sällan samma spellista mer än en gång.
TTB utforskar genres och uttryck och blandar gärna sitt eget hyllade material med låtar av Sly & the Family Stone, Miles Davies, Joe Cocker och Nina Simone. Tedeschi Trucks Band bildades nyårsnatten mellan 2008 och 2009 av gifta paret Susan Tedeschi och Derek Trucks som deras Soul Stew Revival och från 2010 under namnet Tedeschi Trucks Band. Derek Trucks har bland annat spelat med Allman Brothers och Susan Tedeschi har gjort flera hyllade bluesskivor under eget namn. Bandet debuterade live den 1 april 2010 och har blivit en kompromisslös sanningssaga. De har aldrig brytt sig om vad som varit praktiskt eller ekonomiskt. Ett storband packades in i två bussar och så begav dom sig ut på vägarna och där har de stannat kvar med mer än hundra spelningar per år.

Det hårda grundarbetet har gett strålande resultat. Tedeschi Trucks Band har vunnit en Grammy 2012 för sitt debutalbum och var nominerade 2018 för sitt senaste live-album Live From The Fox Oakland. Det albumet blev även omtalat som ”ett av årets album” av Associated Press.
-I haven’t found this band’s ceiling yet, har Derek Trucks sagt.

Turnéschema:
Apr 7
Amager Bio
Copenhagen, DK
Apr 8
Cirkus
Stockholm, SE
Apr 10
Sentrum Scene
Oslo, NO
Apr 11
Amager Bio
Copenhagen, DK
Apr 12
Vaerket
Randers, DK

Läs mer om Tedeschi Trucks Band


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.