Rootsy logo  
Rootsy logo

Nyheter
Ny singel - Hege pÄ svenska
Datum: 2014-02-25

»TvĂ„ fĂ„glar« Ă€r den första singeln frĂ„n Hege Brynildsens kommande album »Till Harry« (release 26 mars).

”TvĂ„ fĂ„glar” berĂ€ttar om han som har gett plattan sin titel, Harry Brynildsen, Heges farfar. En stark personlighet bĂ„de i Haldens och i en ung Heges liv.

Harry körde fina amerikanska bilar i en tid lÄngt innan Halden hade utmÀrkt sig som Skandinaviens amcar-huvudstad och han gillade att spela poker, precis som lÄten avslöjar.

Om man frÄgar Hege Brynildsen, som debuterade med unison toppkritik med det engelsksprÄkiga albumet »Hege« 2012, om varför hon sjunger pÄ svenska pÄ sin nya platta, sÄ stÄr det raskt klart att hon inte riktigt kan förklara det intrÀffade, inte ens för sig sjÀlv.

※Efter det första albumet började jag skriva sĂ„nger pĂ„ engelska igen. Men melodierna funkade inte med engelska texter. Jag gör melodier genom att nynna dem för mig sjĂ€lv och efter vart framstod sjĂ€lva melodierna som svenska!

‫Jag gillade melodierna och hade inte lust att ge upp dem, sĂ„ jag förstod att jag mĂ„ste skriva svenska texter ocksĂ„. Det Ă€r melodierna som Ă€r chefen, jag gjorde som de bad mig


Läs mer om Brynildsen, Hege


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida Àr designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.