Rootsy logo  
Rootsy logo

Nyheter
Ny singel - Hege på svenska
Datum: 2014-02-25

»Två fåglar« är den första singeln från Hege Brynildsens kommande album »Till Harry« (release 26 mars).

”Två fåglar” berättar om han som har gett plattan sin titel, Harry Brynildsen, Heges farfar. En stark personlighet både i Haldens och i en ung Heges liv.

Harry körde fina amerikanska bilar i en tid långt innan Halden hade utmärkt sig som Skandinaviens amcar-huvudstad och han gillade att spela poker, precis som låten avslöjar.

Om man frågar Hege Brynildsen, som debuterade med unison toppkritik med det engelskspråkiga albumet »Hege« 2012, om varför hon sjunger på svenska på sin nya platta, så står det raskt klart att hon inte riktigt kan förklara det inträffade, inte ens för sig själv.

—Efter det första albumet började jag skriva sånger på engelska igen. Men melodierna funkade inte med engelska texter. Jag gör melodier genom att nynna dem för mig själv och efter vart framstod själva melodierna som svenska!

—Jag gillade melodierna och hade inte lust att ge upp dem, så jag förstod att jag måste skriva svenska texter också. Det är melodierna som är chefen, jag gjorde som de bad mig…

Läs mer om Brynildsen, Hege


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.