Rootsy logo  
Rootsy logo

Nyheter
Chip Taylor ser tillbaka
Datum: 2009-08-12

Chip Taylors nya album »Yonkers NY« släpps den 29 september i USA, men i Skandinavien redan i slutet av augusti i samband med Chips turné med Kendel Carson.

Albumet kommer i delux-förpackning med en snyggt designad 35-sidig bok med bilder, texter och Chips egna kommentarer till sångerna. »Yonkers NY« består av två CD där den ena innehåller sångerna plus talade partier. På CD 2 har de talade partierna redigerats bort.

På »Yonkers NY« återvänder han till sin barn- och ungdomstid och berättar historier om sin familj och uppväxt. Vi får elva nya sånger, fyllda med värme och humor. Det handlar om familjen. Pappa som var golfproffs, bröderna Jon och Barry som växte upp till att bli skådespelare respektive vulkanforskare. Och det handlar om Chips introduktion till musik, hästar, gambling och kvinnor.

Taylor kompas av ett superbt band med John Platania (elgitarr), Greg Leisz (steel guitar, dobro, mandolin), Tony Mercadante (bas), Seth Farber (piano, dragspel), Kendel Carson (fiol) och Tony Leone (trummor).

Läs mer om Taylor, Chip


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.