Rootsy logo  
Rootsy logo

Nyheter
Rock-Chrichan död
Datum: 2008-01-23

Många malmöbor minns Chrichan från Radio Syd, där han var DJ. reporter, tekniker och allt annat man kan vara på en radiostation. Detta var under mitten av 1960-talet och innan Chrichan hamnade på Britt Wadners skuta i Öresund för att sända piratradio, hade han gjort karriär som rocksångare.

Det man kanske minns mest från den tiden, var att han hade ett specialnummer då han satt på en stol i en trapets, långt ovanför scengolvet, och både spelade och sjöng. Han spelade också in några singlar, bl a Apron Strings och den spektakulära Viva Britt Wadner, en hyllning till »piratdrottningen« när hon fängslades för sin olagliga verksamhet.

Rock-Chrichan, som han kallade sig under karriären, startade sen en inspelningsstudio i Malmö, där han producerade skivor som LP:n »Bordellmammans visor«, en singel med Ricky Bruch och Grus i Dojjans debut-LP.

De senaste 12 åren bodde han i Australien, där han idag hastigt avled i en hjärtinfarkt.
RUNE HÄGER

Läs mer om Rock-Chrichan


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.