The shop is disabled. Please visit https://rootsymusic.bandcamp.com/ instead.

Album
Sixpack Holiday
Songs From The Doghouse
(Sixpack Records)

Pris: 100 SEK

Musik är roligare än golf.

»Songs From The Doghouse« är Sixpack Holidays första album. De elva låtarna är producerade av Björn »Kiruna« Pettersson från Willy Clay Band. Gästmusiker är den legendariske Al Perkins och tillsammans skapar de härligt livsbejakande countryrock med mycket energi och lust. Inte illa för ett band som under sina sju år jobbat mot alla odds och ofta mot bättre vetande.

När Sixpack Holiday bildades i Norrtäljetrakten strax efter millennieskiftet när Björn Pettersson (alltså Norrtälje- eller Sixpack-Björn, inte att förväxla med Producent- och Willy Clay-Björn) hade 30-årskalas och fick en bas. Elbas är inte direkt något soloinstrument så medan festen pågick raggade Björn ihop ett band som blev stommen till Sixpack Holiday. Efter några turer hit och dit fick 6PH den sättning de har idag.

Alla i bandet är vuxna karlar som borde ha annat att göra än att spela countryrock. Men musik är roligare än golf och mycket roligare än att jobba i trädgården.

Men det var inte fråga om att återuppta ett intresse från ungdomstiden. Erfarenheterna av att spela i band var alltså ytterst begränsade. Ingen hade klart för sig vad som var rätt och fel, hur man kan eller får göra. 6PH har sedan starten bara kört på, gjort massor av fel men också kommit längre än många andra band med liknande förutsättningar. Kanske för att de ger sig på projekt och idéer som andra avfärdar som omöjliga. Ofta mot bättre vetande, som sagt.

Hur kan man annars få för sig att arrangera omfattande turnéer med Willy Clay Band och Kevin Montgomery, bara för att få följa med som förband? För att se och lära och ha kul under tiden.

Hur kan man annars få för sig att kontakta Al Perkins när man behöver någon som spelar pedal steel?

6PH har ingen image att värna, ingen prestige att förlora. De är ute på en resa som redan tagit dem längre än någon i bandet vågat hoppas på. De har visat för sig själva och för oss andra att med entusiasm och god vilja kan man åstadkomma stora ting.

Som till exempel »Songs From The Doghouse«. En platta som blivit till mot alla odds och mot bättre vetande. Tack och lov.

Och visst är musik mycket roligare än golf!

1. Melancholy AnnieLyssna
2. Kickin' Out The CountryLyssna
3. Lost In LoveLyssna
4. Good TimesLyssna
5. Go Out TonightLyssna
6. WheatfieldsLyssna
7. GramLyssna
8. BlueLyssna
9. State Of MindLyssna
10. EnoughLyssna
11. 13Lyssna

Lyssna på Spotify

Andra album av Sixpack Holiday:
Randy / Please Don't Ask

Visa fler Americana/Country-album.


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.