The shop is disabled. Please visit https://rootsymusic.bandcamp.com/ instead.

Album
Platania, John
Blues, Waltzes and Badland Borders
(Train Wreck)

Pris: 149 SEK

Efter dryga trettio år som gitarrist bakom andra artister är det äntligen dags för John Platania att träda fram. »Blues, Waltzes and Badland Borders« är visserligen hans andra soloplatta, men den första som släpps internationellt. Plattan är i huvudsak instrumental och innehåller såklart massor av förstklassigt gitarrspel, men John Platania lägger mer tonvikt på låtarna än på flashiga gitarrkaskader. Hans gitarr fungerar snarare som förste vokalist tillsammans med »spoken word«- och sånggäster som Lucinda Williams, skådespelaren Jon Voight, Alejandro Escovedo och Tejano-legendaren Ruben Ramos.

»Blues, Waltzes and Badland Borders« är producerad av John Platania och Chip Taylor och de båda har också skrivit samtliga låtar.

John Platania är Van Morrisons favoritgitarrist och har genom åren spelat med Van i flera omgångar. Han spelade t ex på »Moondance«, den nu aktuella DVD:n »Live in Montreux« och på Vans senaste turné i USA.

1. Runnin' With The DogsLyssna
2. Child HeroesLyssna
3. East Texas WaltzLyssna
4. Song For The Quiet OneLyssna
5. The Highlander's BluesLyssna
6. I Will Be StandingLyssna
7. Texas Sexy WaysLyssna
8. Train WreckLyssna
9. TributeLyssna
10. Suite 35Lyssna
11. In Memory Of ZapataLyssna

Andra album av Platania, John:Visa fler Americana/country-album.


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.