The shop is disabled. Please visit https://rootsymusic.bandcamp.com/ instead.

Album
Lancaster Orchestra, The
Never cried once when I could have
(Rootsy.nu)

Pris: 49 SEK

The Lancaster Orchestra aka Carl Mathson är tillbaka med sitt andra album. ”Never cried once when I could have” är liksom föregångaren inspelad i Sebbarp på den skånska landsbygden någon mil utanför Lund. Denna gång består orkestern av, förutom Carl, medlemmar ur Logh: Karl Arvidson, Marco Hildén och Mattias ”Yenka” Jeppsson. Dessutom gästar Johan Bandling Melin på bas och pedal steel och Andi Almqvist med sång.

På ”Never cried once when I could have” utnyttjar Carl Mathson att orkestern till stora delar består av ett redan samspelt band. Arrangemangen är mer lössläppta än på förra platta. Det slamrar, larmar och svänger. Det känns emellanåt som om det vore live i studion, vilket väl i själva verket inte är så långt ifrån sanningen. Men bandet är ändå lyhört nog att ge Carl och hans ofta lågmälda och vemodiga låtar den luft och det utrymme de behöver. Det är melankoliskt, innerligt och ofta oändligt vackert men inte utan skärpa, energi och en gnutta taggtråd. Lyssna till exempel på öppningspåret ”I wish we never met”, countrydoftande ”I remember that time so well” eller singelspåret ”Save me from myself”.

The Lancaster Orchestra startades i Smålands mörka skogar och men finns sedan några år i Malmö. Debutplattan ”With help from absent friends” som kom i maj 2005 hyllades av svensk och internationell press. Med nya plattan ”Never cried once when I could have” i bagaget kommer resan för Carl Mathson och The Lancaster Orchestra att fortsätta mot nya spännande destinationer.

1. I Wish We Never MetLyssna
2. AprilLyssna
3. PocketchangeLyssna
4. Good Time For A ChangeLyssna
5. JulyLyssna
6. I Remember That Time So WellLyssna
7. Take Me HomeLyssna
8. NovemberLyssna
9. Rocks, Spits & CriesLyssna
10. Save Me From MyselfLyssna
11. JanuaryLyssna
12. Old PhotographLyssna
13. The Straight And The NarrowLyssna
14. Never Cried Once When I Could HaveLyssna

Lyssna på Spotify

Andra album av Lancaster Orchestra, The:
With Help From Absent Friends

Visa fler pop/rock-album.


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.