The shop is disabled. Please visit https://rootsymusic.bandcamp.com/ instead.

Album
Sjöblom, Svante
Before It Breaks
(Rootsy Music)

Pris: 149 SEK

Fjorton år efter sitt debutalbum är det så (äntligen) dags för Svante Sjöbloms andra soloalbumet »Before It Breaks«. Solo i det här sammanhanget betyder inte att Svante var ensam i studion. Till sin hjälp hade han producenten Magnus Nörrenberg och ett band bestående av några av Sydsveriges bästa musiker inklusive en förnämlig blås-sektion. Dessutom får Svante sång-hjälp av Sofie Livebrant, Sofia Karlsson och danska vännerna i Twang.

Ingen kan anklaga Svante Sjöblom för att ha stressat fram uppföljaren. Processen har fått ta sin tid, men det är inte så att Svante har hållit på i fjorton år med att skriva och spela in den här plattan.

Största delen av processen har varit att hitta sig själv som musiker och låtskrivare. Svante har sökt sig fram genom att spela, spela, spela. Hur många konserter på egen hand och med andra artister det har blivit sedan han dök upp på Malmös lokala scen som musikaliskt underbarn, vågar vi inte ens gissa. Många är det och nu har erfarenheterna, goda och dåliga, bearbetats och Svante Sjöblom har mognat och hittat sin egen röst. Som om han vore en oäkta son till Ry Cooder väver Svante Sjöblom samman all musik han spelat och lyssnat på . "Before It Breaks« bjuder på en självklar och alldeles underbar blandning av blues, soul, gospel, folk och till och med lite jazz. Med oöverträffad känsla och kunnighet skapar Svante och hans medmusikanter musik som känns egen och välbekant, nutida och traditionell på samma gång.

I flera intervjuer pratade Peps Persson om att han själv såg sig som en medioker musiker och hellre ville kallas sig musikant. Att han fungerade bäst i samspel med andra musiker och med publiken och inte som någon virtuos som visade upp sitt kunnande. Svante Sjöblom var och är utan tvekan en extremt begåvad musiker. Men med åren har han utvecklats till en genuin musikant också. Som blomstrar i samspelet med åhörarna och musikerna emellan. Som lärt sig att det är känslan, svänget och kommunikationen som är det viktiga, inte att spela mycket eller svårt.

Med den insikten i bagaget har Svante Sjöblom även utvecklats som låtskrivare. Samtliga låtar på »Before It Breaks« är hans egna, skrivna i en tradition men med ett tydligt personligt anlag.

Ja, fjorton år kan tyckas som en lång tid för att få fram ett album och visst kunde Svante ha öst på med ett fullständigt anständigt album om året, om han velat. Men »Before It Breaks« hade inte varit möjligt att spela in om han inte låtit det ta sin tid. Om han inte accepterat att visa saker måste få växa, utvecklas och mogna i sin egen takt. I musiken och i livet!

1. This Roadfeat Sofie Livebrant
2. Devil
3. Before It Breaks
4. Between My Heart and Yoursfeat Sofia Karlsson
5. I've Been Here Before
6. Don't Want You Back
7. The Good, The Bad & The Lovely
8. Here's to the Truth
9. Wrong Side of Jordan
10. We'll Heal
11. Let There Be Light
12. Burgundy St

Andra album av Sjöblom, Svante:

 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.