The shop is disabled. Please visit https://rootsymusic.bandcamp.com/ instead.

Album
Krantz
Poor Dog Project
(Rootsy Music)

Pris: 99 SEK

Musiken bygger på en folk/världsmusikalisk tradition. På den här inspelningen har Krantz haft fokus på sin resonatorgitarr till skillnad från hans tre tidigare plattor där han haft steelgitarren i centrum.

Krantz har lustfyllt byggt upp ett stort ljudlandskap i sin hemmastudio och det för tankarna till filmens värld med influenser av husgudarna Luiz Bonfa och Ennio Morricone. Du hittar vibbar från kubansk, irländsk och amerikansk folk och världsmusik.

"En del av kompositionerna är skrivna på hotellrum ute i Europa när jag varit ute på turnéer. Jag gillar att koncentrera mig på att komponera när jag är på resande fot. Olika miljöer och platser har alltid inspirerat mig säger Richard Krantz som klassas av recensenterna och publiken som en av Sveriges främsta och mest egensinniga gitarrister

Krantz har tre gästartister med på skivan: Louise Hoffsten på munspel och röst på fyra låtar, Robert Englund på trumpet på två låtar och Anders Olsson på trumset och perkussion på tre låtar.

Som grädde på moset medverkar fotbollssupportrarna i Kirkören i låten ”Underdogs”.

Richard Krantz är född och uppvuxen i Göteborg men bor numera i Stockholm. Han är en av Sveriges främsta pedal steelgitarrister med tre tidigare skivor i bagaget: SIBERIA, EUPHORIA samt OLD SCHOOL. På sin fjärde skiva har han nu bytt instrument och experimenterar in i nya klangvärldar med sin resonatorgitarr.

Guitarpeople’s Prize i klassen Up and Coming 2012 tilldelades den stilbildande kompositören och gitarristen Richard Krantz.

Motiveringen säger att Richard Krantz ”med sina stämningsfulla och unika kompositioner i smakfulla arrangemang tar gitarrmusiken in i nya sammanhang med sitt säregna instrumentala spel”.

1. Underdogs
2. Valparaiso Dreaming
3. Steel and Drums
4. Silver Valley
5. Dreamy
6. Karma
7. Summer
8. Tornado
9. Saga

Andra album av Krantz:


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.