The shop is disabled. Please visit https://rootsymusic.bandcamp.com/ instead.

Album
Brundin, Lars
Kostymer
(Rootsy Music)

Pris: 149 SEK

Ni kommer väl ihåg storyn? När pressfotografen och hobbymusikanten Lars Brundin hade ett år kvar till femtioårsdagen satte hans dotter ner foten: Varför skriver du bara halva låtar, pappa? Gör klart nu! Gör en skiva!

Så blev det – men att ett skivbolag skulle nappa, och att det där femtioårskalaset också skulle bli en releasefest för albumet ”Hotel Royal”, det hade han aldrig anat.

Nu är Lasse tillbaka med ”Kostymer”, en ny samling sånger, där utforskandet av de egna rötterna går djupare. Precis som förra gången rör sig musiken i det singer-songwriter-landskap där Lars Brundin alltid har trivts bäst: här finns pop och rock med influenser av de svenska och amerikanska favoriter som varit soundtracket till Lasses liv, från uppväxten i Växjö och fram till i dag. Den här gången är dock alla sånger på svenska.

På ”Kostymer” finns inte bara P4-favoriten ”Tre trappor upp”, utan också lättvisslade ”När kommer du hem till mig igen” och inte minst ”Svart kostym”, ett slags fotografi från en älskad pappas begravning.

”Det har fått ta lite längre tid den här gången, men det har varit precis lika fruktansvärt roligt. Att skriva och sjunga de här sångerna gör mig in i själen glad, och om någon annan dessutom vill lyssna så är det ju fantastiskt”, säger Lasse.
”Kostymer” är, precis som ”Hotel Royal”, producerad av Antti Vuorenniemi Pelaez och släpps den 30 augusti.


Olle Berggren om albumet ”Kostymer”
LARS BRUNDIN Kostymer

Malmömusikern Lars Brundin testade sina konster på egen hand med album-debuten »Hotel Royal« för ett par år sedan. En blandning av svenska och engelska texter som kokade ner artistens rockhistoria där svenska förebilder som Lundell, Ronander fick möta Greenwich Village folkrockscen (typ Willie Nile) i en och samma person.

Med sitt andra, för dagen aktuella album, »Kostymer«, har Brundin renodlat sitt hantverk från debuten samtidigt som han tar ett stort kliv framåt genom att enbart skriva på svenska och skapar på så vis en form av genuin, svensk folkhemsrock med en del finstämda betraktelser över sin egen historia (som titelspåret och »Vitkalkat hus«) nedsänkta i ett musikaliskt landskap där vi åter kan höra eko från en ung Lundell (som i »Känns det okej«) Mats Ronander (som i »Lycklig och fri«), Plura etc - alltså de artister som var med om att forma den andra generationens svenskrock.

På »Kostymer« finns det även några potentiella radiohits, powerpopiga »När kommer du hem till mig igen« och suveräna »Tre trappor upp« och Americana/Calexico-färgade »På kanten av ett berg«, låtar (som om det nu inte vore en Malmömusiker!), borde testats för Svensktoppen.

Musikaliskt är det mer spännande den här gången, inte minst då Herbert Tinz (Alabama Moonshine Co.) nu är medlem i bandet på allsköns gitarrer, i synnerhet på slide, vilket ger nya dimensioner åt Brundins låtar. Förutom bandet, gästas man även av Magnus Nörrenberg på piano och orgel, Hanna Svensson, sång och producenten Antti vuorenniemi Pelaez, trummor, kör och keyboard.
- Olle Berggren

1. Räknar mina steg
2. Känns det okej
3. Vitkalkat hus
4. Tre trappor upp
5. Svart kostym
6. Lycklig och fri
7. När du kommer hem till mig igen
8. På kanten av ett berg
9. Hand i hand
10. Du kan aldrig ge dig av
11. Under stjärnorna i natt
12. Vildros och hav
13. Nu faller snön igen

Andra album av Brundin, Lars:


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.