The shop is disabled. Please visit https://rootsymusic.bandcamp.com/ instead.

Album
True Lies
Hoarse (LP)
(Rootsy Music)

Pris: 199 SEK

TRUE LIES SIGNERAR SAMTLIGA FÖRHANDSBESTÄLLDA LP

»Hoarse« är Malmö-bandet True Lies sjätte album sedan skivdebuten med »Where Are The Angels« från 1988. Och trots att det gått över 30 år håller True Lies fortfarande samma konsekventa linje i sin musik. Det handlar om bra låtar, klädda i en snyggt skuren rock 'n' roll-kostym. Med ålderns rätt har de kanske dragit ner på tempot en aning, arrangemang och ljudbild har kanske blivit lite fylligare men kvar finns nerven, energin och attacken.

Förra plattan »Social D-Day« kom 2010 och man kan ju lugnt säga att True Lies har tagit tid på sig med uppföljaren. Låtskrivarna, sångaren Per Olin, gitarristerna Anders Ragnarsson och Lasse Paulström, bestämde sig i tidigt stadie att lägga ribban högt. Ingen platta förrän de var de var helt och fullt nöjda med varje låt. Först när de hade ett dussintal låtar som höll önskad standard gick de in i studion och även i det skedet fick processen ta sin tid.

På klassisk rockmark i Malmö, Föreningsgatan 54 där Dad's Dancehall en gång i tiden låg och där legendarer som The Clash, The Jam, Elvis Costello med flera spelat, finns nu Studio 54 och där har True Lies tillbringat många timmar det senaste året. Testat idéer och arrangemang, lagt till och dragit ifrån, skrattat och gråtit men framför allt med liv och lust ägnat sig åt den kreativa processen. Glädjen i att tillsammans göra det man älskar. För trots alla fina ord om kreativa processer är det i slutändan vad det handlar - ren och oförfalskad kärlek till musiken. Det är kul att spela rock helt enkelt!

»Hoarse« har blivit precis så bra som man kunde hoppas och önska. De elva låtarna har en imponerande spännvidd. Popdängor som »Ronson«, intensiv rock som »Ketchikan Woman« och stora ballader som »Way Down« - allt finns på »Hoarse« och sammantaget blir det ett album som man kan lyssna fokuserat på och hitta spännande detaljer. Men det går också alldeles utmärkt att skruva upp volymen, dricka några öl och skråla med i refrängerna!

»Hoarse« är inspelad av Lars Paulström och mixad och mastrad av Antti Vourenniemi Pelaez (som även lirat tamburin)

True Lies gästas av bland andra Cicci Landén (sång) och Mats Bengtsson (piano, orgel).

True Lies är:

Anders Ragnarsson; gitarr och sång
Erik Fagerberg; bas
Per Olin; sång och kaffekokning
Lars Paulström; gitarr och stämsång
Johan Eklund; trummorHar lyssnat på sex låtar från bandets kommande album »Hoarse«, som garanterat kommer att gå till historien som juvelen i True Lies-kronan. Amerikansk rock 'n' roll med rötter som drar mot gamla favoriter, som tidiga New York Dolls, Del-Lords och Missouris hillbillyrockers The Bottle Rockets.
- Olle Berggren (Kvällsposten/Expressen)

1. Ronson
2. Dead Things Come Alive
3. Way Down
4. T-Rex
5. Some Days
6. Ketchikan Woman
7. The Strain
8. Serenity
9. Ringing The Bell
10. Gotta Get
11. God Ain’t Here

Andra album av True Lies:
 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.