The shop is disabled. Please visit https://rootsymusic.bandcamp.com/ instead.

Album
Original Five, The
Wipe Away Those Years
(Rootsy Music)

Pris: 69 SEK

Sveriges bluegrass-kungar The Original Five släpper sin fjärde skiva. En mångfasetterade liten diamant som får se dagens ljus i början på 2019. Förutom den väl inpräntade grunden av hårt drivande bluegrass bjuder vi nu även lyssnaren på spännande krumsprång över till nordisk tradition, tejano-inspirerade tongångar, a capella-inslag och så klart en riktigt smäktande countryballad.

»Wipe away those years« är The Original Fives hittills mest kompromisslösa album. Alla steg i processen ifrån låtskrivande och arrangering till inspelning och mixning har fått ta sin tid och skett helt utifrån bandets egna premisser.

Att det är ett bluegrassalbum står utom allt tvivel, men ju mer de har djupdykt i genren och ju mer de lär sig om den desto mer vågar de låta det eget musikaliska arvet och bagaget skina igenom. Traditionellt material varvas med nyskrivna hits, sprudlande instrumentaler varvas med smäktande ballader och a capella-nummer. The Original Five står med ena benet djupt rotat i traditionell bluegrass men genren är ju i högsta grad levande och andra benet befinner sig i europeisk bluegrass på 2000-talet. I det egna materialet lyser influenser ifrån både äldre och nyare country och pop igenom såväl som folkmusik ifrån båda sidor atlanten.

The Original Five har varit verksamt i olika konstellationer i åtta år och har hunnit turnera över större delen av Sverige och även Norge, Danmark, Belgien, Nederländerna, Irland och USA.

1. Wipe Away Those Years
2. If I Die Tonight
3. Big Old Machine
4. Empty House
5. Gisslevikspolskan
6. Mercedes Benz
7. In That Moment
8. If That’s The Way You Feel
9. The Most Eligible Drunk In Town
10. Ekman
11. We Should Have Stayed On The Dancefloor
12. Leaning On The Everlasting Arms

Andra album av Original Five, The:

 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.