The shop is disabled. Please visit https://rootsymusic.bandcamp.com/ instead.

Album
Northern Indians
Arvet
(Rootsy Music)

Pris: 89 SEK

Det handlar om att ta sitt ansvar
Nåt politikerna knappast gör
Där de sitter med sin budget och planerar
och lyckas lämna halva landet utanför
Och när de samtidigt slösar miljoner
på apanaget till monarkin
Då känns det ofattbart
att vi lever i en stat
som värnar om demokratin
Det är vi som är Northern Indians
Vi går i våra fäders spår
Det är vi som är Northern Indians
Det är samma kamp nu som då


Det är dags att slå näven i bordet, sätta ner foten, höja rösten, säga till på skarpen! Använd vilken synonym du vill, kontentan är den samma. Northern Indians är heligt förbannade och det är dags att tala klarspråk. Och i Northern Indians fall betyder det att man på nya EP:n ”Arvet” har gått över till att sjunga politiska texter på svenska. Visst har politiken funnits med i de engelska texterna på de två tidigare plattorna, ”The Great Escape” (2015) och ”No Shelter In Sight” (2016), men det blir onekligen lite rakare och tydligare på svenska.

Northern Indians kommer från Piteå och självklart får Norrlands-perspektivet stort utrymme. Men Josef Erikssons texter handlar om så mycket mer än regionalperspektiv. Globaliseringens avigsidor, miljö, integration, medmänsklighet, filosofi, kärlek och humor…egentligen är det humanism snarare än politik som präglar texterna.

Musikaliskt fortsätter Northern Indians att utveckla sin egna norrländska americana/folk/pop-hybrid. På ett imponerande sätt hänger text och musik ihop och det ena tillåts aldrig att ta över på bekostnad av det andra. Visst är texterna viktiga, men musiken likaså. Balansen text/musik tillsammans med det otvungna, knivskarpa ordflödet för tankarna till Mäster Peps Persson. Inga jämförelser i övrigt, men förmågan att kombinera musik och politik på ett naturligt sätt delar de onekligen.

Northern Indians är:
Josef Eriksson – Sång, gitarr, mungiga, klockspel, banjo
John Andersson - Trummor, bas, elgura, lap steel, akke, piano, mandolin, djembe

1. Northern Indians
2. Blå himmel
3. Gösta
4. Ner i jorden
5. Slit & släng

Andra album av Northern Indians:


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.