The shop is disabled. Please visit https://rootsymusic.bandcamp.com/ instead.

Album
Northern Indians
No Shelter In Sight
(Rootsy Music)

Pris: 149 SEK

Piteå-duon Northern Indians är inne i ett sanslöst kreativt flöde och mindre än ett år efter album debuten »The Great Escape« är uppföljaren »No Shelter in Sight« klar. En uppföljare som bekräftar det många av oss förstod redan för ett år sedan: Northern Indians har en sällsynt förmåga att skapa slagfärdiga folkpop-låtar, lättillgängliga och substansiella på en och samma gång. Här finns ekon av Woody Guthrie, Everly Brothers, Bright Eyes och Beatles men med en egenart och en personlighet som är Northern Indians och ingen annan. Internationell folkpop-progg från Norrland, är kanske en lämplig beteckning. Eller inte...skit samma.

Northern Indians är Josef Eriksson och John Andersson. Första plattan kom som sagt för knappt ett år sedan och sedan dess har de spelat flitigt live och gjort succé med en show som har en oemotsåndlig mix av musik, politik och komik. Bland annat gjorde de en månadslång turné med den amerikanske singer/songwritern Joe Pug och hans band. Basisten i Pugs band, Matt Schuessler, blev så imponerade av Northern Indians att han insisterade på att få mixa nya plattan.

Första singeln och ett av nyckelspåren på »No Shelter In Sight« är »Shameful Behavior«, ett kraftfull i debatten om ursprungsbefolkningars rättigheter och invandringen. Och dessutom en riktigt bra låt. Men »No Shelter In Sight« flödar över av starka låtar och är ett album man kan återvända till många gånger.

1. If You Ever Change Your Mind
2. Shameful Behavior
3. Attila Rises
4. The Meaning of Life
5. To My Dear Dear Friend
6. A Small Forest Lake
7. Way Up North
8. Barn Doors
9. How About You?
10. Give Love A Chance
11. The Sun Is Golden
12. No Shelter In Sight

Andra album av Northern Indians:

 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.