The shop is disabled. Please visit https://rootsymusic.bandcamp.com/ instead.

Album
Six String Yada
Diluted Roots
(Rootsy.nu)

Pris: 89 SEK

Six String Yadas andra album är här. »Diluted Roots« är i mångt och mycket en rak fortsättning på debuten »The Shape of Yada to Come«. Nya skivan har i princip samma förföriska och oemotståndliga mix som föregångaren. Traditionella old time-klassiker, egna låtar och några väl valda, moderna covers. Den här gången får vi höra Queen of the Stone Ages »No One Knows« och crustpunk-bandet Disfears »Fear and Trembling« i oldtime-tappning.

En annan udda fågel i låtlistan är New Orleans-klassikern »Iko Iko« som Six String Yada gör till sin egen, samtidigt som de gladeligen erkänner att de inte har en aning om vad de sjunger om.

Det har de däremot (aning om vad de sjunger om, alltså) i egna »Bereft and Blind« som tillägnas Showan Shattak. Låten skrevs dagen efter nynazisternas brutala attack på vänsteraktivister i Malmö på Internationella Kvinnodagen 2014.

»Diluted Roots« är en platta som spelades in snabbt. En dags rep och sedan två dagars inspelning och vips - 18 låtar klara. Fyra av dem trillade bort i det slutliga urvalet, I princip alla låtarna är inspelade live i studion och inga pålägg är gjorda. Undantaget är »Trouble in Mind« där vännerna och kollegerna i Good Harvest adderade sång i efterhand.

Six String Yada valde frivilligt att spela in live i studion. Spontanitet och spelglädje är viktigare än perfektionism. Att det även blir billigare att spela in på det här viset är en positiv bisak.

Six String Yada är:

Agnes Brogeby - fiol, gitarr, sång
Erling Bronsberg - banjo, sång
Jonas Bleckman - cello, sång
Simon Nyberg - gitarr, sång

1. Georgia Railroad
2. Until the Devil Knows I'm Dead
3. Sweet By and By
4. Cumberland Gap
5. Tom Dooley
6. Lazy John
7. I've Endured
8. All Night Long
9. No One Knows
10. Elk River Blues/Salt River
11. Bereft and Blind
12. Fear and Trembling
13. Iko Iko
14. Trouble in Mind

Andra album av Six String Yada: 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.