The shop is disabled. Please visit https://rootsymusic.bandcamp.com/ instead.

Album
Taylor, Chip & Carrie Rodriguez
Red Dog Tracks
(Train Wreck)

Pris: 149 SEK

”Folks, folkmusic - Americana, singer-songwriter, alt country, call it whatever you wanna call it - doesn’t get much better than this.”
- Joe Nick Patoski, No Depression

”Red Dog Tracks” är titeln på den tredje gemensamma plattan från Chip Taylor & Carrie Rodriguez och den innehåller tolv sånger, varav två covers, som inte bara innebär nya höjdpunkter i samarbetet Taylor/Rodriguez. Utan att överdriva (särskilt mycket i alla fall) kan man säga att Chip & Carrie på ”Red Dog Tracks” lyfter duett-konsten till en ny, oöverträffad nivå!

”Red Dog Tracks” är en lågmäld, nästan intim platta som inte på något sätt skriker på uppmärksamhet. Den snarare smyger sig på och kopplar greppet. Rösterna och sångerna omfamnar lyssnaren. För att inte tala om det sagolikt snygga och känsliga gitarrspelet av den mästerlige Bill Frisell. Det mesta är inspelat live i studion och ytterst få pålägg har gjorts i efterhand. Ambitionen var att fånga mötet mellan musikerna med allt vad det innebär av spontanitet och stämning.

När Chip Taylor & Carrie Rodriguez först träffades i Austin 2001 var det väl ingen som i sin vildaste fantasi skulle kunna föreställa sig att samarbetet skulle resultera i tre makalösa duettalbum. Chip anlitade till en början Carrie enbart som fiolspelare och först efter lång övertalning fick han henne att träda fram och sjunga lite i livesammanhang. Det stod tidigt klart för alla att det fanns en mycket speciell kemi mellan de båda rösterna och Chip inspirerades att skriva ett antal duetter som så småningom blev till den första gemensamma plattan ”Let’s Leave This Town” (2002).

Därefter blev det många och långa turnéer och snart insåg alla att det fanns betydligt mer att göra av duett-formatet. Sånger specialskrivna för två röster fortsatte att flöda från Chip Taylor. Carrie Rodriguez röst blev allt starkare och självsäkrare. Och framför allt utvecklades samspelet mellen de båda till något alldeles speciellt.

Andra plattan ”The Trouble With Humans” (2003) visade med tydlighet att magin mellan Chip & Carries röster inte bara fanns kvar utan nådde rentav nya höjder. En fortsättning var nödvändig, nya turnéer följde och publiken växte stadigt.

Och nu är vi alltså framme vid album nummer tre från Chip Taylor & Carrie Rodriguez. ”Red Dog Tracks” är inspelad i klassiska Avatar-studion i New York av Huck Bennert.

Musiker var:
Bill Frisell – gitarr
Jim Whitney – bas
Kenney Wollesen – trummor
Carrie – fiol/sång
Chip – gitarr/munspel/sång

1. Must Be The WhiskeyLyssna
2. Keep Your Hat On JennyLyssna
3. Big Moon Shinin'Lyssna
4. Oh Set A LightLyssna
5. Once Again, Once More...Will You Be MineLyssna
6. Private ThoughtsLyssna
7. My Bucket's Got A Hole In It
8. The Wonder Of You
9. I Can't Help It (If I'm Still In Love With You)
10. Red Dog Tracks
11. Elzick's Farewell
12. Son Of A Man
13. Jenny Reprise

Andra album av Taylor, Chip & Carrie Rodriguez:

Visa fler Americana/country-album.


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.