Album
Slow Fox
Black Dog
(Rootsy.nu)

Pris: 20 SEK

Som det försiktiga men listiga väsen, som Slow Fox är smyger hon sig på oss med ännu en samling oemotståndliga låtar. »Black Dog« är en litet album eller en stor EP eller vad man nu vill kalla den. Sex låtar bjuds det på i alla fall. Fem helt nya plus en ny bandversion av »Oh My«, som fanns i en akustisk version på föregångaren med samma namn.

Slow Fox skivdebuterade för ganska precis ett år sedan och »Like The Birds« fick ett varmt mottagande av såväl kritiker som publik. I början av 2014 kom en snabb uppföljare i form av »Oh My« och nu är det alltså redan dags för den tredje Slow Fox-plattan.

Inspelningen av debuten »Like The Birds« var noggrann och tidsödande. Varje pusselbit skulle bli rätt och slarv med låtmaterial eller arrangemang var bannlyst. Resultatet blev en platta som håller lika bra idag som när den kom ut. Men processen stimulerade även en kreativitet av sällan skådat slag. Lusten att skriva och spela in fler och fler låtar väcktes.

Föregångaren »Oh My« var huvudsakligen akustisk medan »Black Dog« är enspelad antingen med fullt band eller den trio som ofta turnerar som Slow Fox. Samtliga låtar är skrivna av Sofia Henricsson utom »Dear Desire«, som är skrevs av Oskar Nordenqvist. Plattan är inspelad och producerad av Pelle Henricsson i Tonteknik Recordings i Umeå.

Slow Fox är 28-åriga Sofia Henricsson från Umeå. Ibland uppträder hon solo, ibland i duo med sin syster Fanny, ibland i trio och ibland med fullt band. Men alltid under namnet Slow Fox och alltid med Sofias sång och låtar i fokus.

1. It'll Come to Me
2. Missing You
3. I Wish I Was
4. Oh My
5. Dear Desire
6. Black Dog Waltz

Andra album av Slow Fox:
Like The Birds
Like The Birds LP
Morning After
Oh, My!


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.