The shop is disabled. Please visit https://rootsymusic.bandcamp.com/ instead.

Album
G2
Mind Over Matter
(Rootsy.nu)

Pris: 89 SEK

G2 gör musik som få andra gör. I alla fall i Sverige. Eller rättare sagt i Europa. För det finns mängder av bra bluegrass-band på den här sidan Atlanten, men nästan alla spelar musiken med stor respekt och i dess mest traditionella form. Som den lät redan på 40-talet när Bill Monroe skrev bluegrassmusikens regelbok. Och följer man regelboken till punkt och pricka blir musiken mer autentisk och därmed mer på riktigt. Eller?

G2 har studerat regelboken, kan den utan och innan och har sedan lagt undan den och bestämt sig för att göra bluegrass på sitt sätt. Här och nu. Nya plattan ”Mind Over Matter” är ett strålande exempel på att de lyckats men sin föresats. För här handlar det om nutida musik, mestadels skriven av sångaren och gitarristen Christoffer Olsson. Elegant, välspelad och i högsta grad relevant musik 2014.

”Mind Over Matter” är inspelad och producerad i Nashville av Erick Jaskowiak, som tidigare jobbat med artister som Alison Krauss, T-Bone Burnett, Della Mae, Alison Brown, Trisha Yearwood och många fler. Han har nominerats för sex Grammys och faktiskt vunnit tre Spellemannspris (Norges motsvarighet till Grammis).

Musikerna i G2 träffades för första gången när de jammade tillsammans på en festival 2006. Ganska snabbt insåg Christoffer Olsson, Jens Koch, Erik Igelström, Tobias Strömberg och Jimmy Sunnebrandt att de hittat en speciell magi och G2 var ett faktum. Redan ett år senare korades de till #1 European Bluegrass Band vilket i sin tur ledde till att de blev inbjudna till IBMA (International Bluegrass Music Association) i Nashville, TN. De imponerade stort på bluegrass-etablissemangen och skaffade sig många ovärderliga kontakter i USA. Detta gjorde det möjligt för bandet att under sex månader 2010 turnera på heltid i USA

G2 har tidigare gett ut två kritikerrosade album, “Where The Tall Grass Grows” från 2007 (Cosmos Records) och “Untapped Routes” (Cosmos Records) från 2010. De har turnerat över hela Europa, backat artister som Jim Lauderdale, öppnat för Kris Kristofferson och spelat på den prestigefyllda IBMA Awards Show på legendariska Ryman Auditorium i Nashville.

G2 är:

Erik Igelström Mandolin
Christoffer Olsson Sång, Gitarr
Jens Koch Banjo
Tobias Strömberg Dobro
Jimmy Sunnebrandt Bas

1. You Search You Find
2. In The Light of Day
3. We Were Kings
4. Never on My Mind
5. How Hard to Be True
6. Lindblad
7. Another Land
8. Something on the Wind
9. Green Pastures
10. My Weary Heart
11. Move On

Andra album av G2:
 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.