The shop is disabled. Please visit https://rootsymusic.bandcamp.com/ instead.

Album
Fagervall Björkenvall
The Silence
(Rootsy.nu)

Pris: 149 SEK

Låtskriveri av högsta klass. Sånger som etsar sig fast och smyger sig rakt in i hjärtat, själen, magen eller vad det nu är för organ i kroppen som melodier föredrar. Hantverket är utsökt, melodisnickrandet oklanderligt. Dessutom är låtarna laddade med starka känslor som lyfter hantverket till konst. Glädje, sorg, vemod, harmoni; hela skalan finns där. Det där som gör låtarna till något långt mer än bara underhållning.

Låtarna och melodierna i all ära. Det mest sensationella med Fagervall Björkenvall är ändå rösterna. Två röster med så mycket karaktär och egenart som ändå kompletterar varandra. När Björkenvall och Fagervalls röster möts skapas magi på samma sätt som hos föregångarna Louvin Brothers, Everly Brother eller Simon & Garfunkel. Fast här och nu. Norra Sverige 2013.

”The Silence” är Fagervall Björkenvalls debutalbum. Plattan är inspelad i Halden, Norge med producenten och multiinstrumentalisten Freddy Holm.

Markus Fagervall och Tony Björkenvall möttes 2009 i samband med inspelningen av SVT:s program ”Kexi” med artister från Norrbotten. Markus sjöng en låt med Tonys Willy Clay Band men framför allt blev detta början på ett nytt musikaliskt samarbete och en stark vänskap.

Markus och Tony förenades i en tro på musik som är skapad utan förklädnad och etiketter. Musik från hjärtat utan filter och prestige. Två sångare och låtskrivare med väsensskilda musikaliska karriärer, men med gemensamma erfarenheter av att växa upp i en gruvstad i Norrbotten.

Markus Fagervall föddes i Jukkasjärvi 1982. De första åtta åren tillbringades i Kiruna innan det var dags för flytt till Övertorneå i Tornedalen. Musikintresset föddes på Röda Kvarn mitt i Övertorneå centrum. Allt från ståltrådssurf, country, pop och thrash metal ljöd i lokalen under högstadietiden. 2006 deltog Markus i Idol och gick ut som vinnare. Skivan ”Echo Heart” släpptes och följdes upp med, cirka 140 spelningar runt om i Sverige. Hösten 2008 medverkade Markus i TV 4:s storsatsning ”Stjärnor på is” och kammade hem segern även där. Under denna period gavs Markus andra soloskiva ”Steal My Melody” ut. 2009 genomfördes ytterligare en turné innan Markus fick nog och tog en time out från musiken.

Tony Björkenvalls stora kärlek till melodier föddes den 21 september 1972. På Gällivare BB ekade hans hesa stämma för första gången. Sedan dess har musiken följt och format honom. 2003 spelade Tony och tre nyfunna vänner in en demo i en bastu i byn Paksuniemi, ett norrländskt stenkast ifrån Jukkasjärvi. Det blev startskottet för Willy Clay Band och denna demo ledde till två hyllade album (”Rebecca Drive” och ”Blue”) samt åtskilliga turnéer i USA, Storbritannien och Skandinavien.

Svensktoppen samt att få dela scen med storheter som John Fogerty och Brad Paisley är andra saker Tony fått uppleva med sitt Willy Clay Band.

1. Oh My Love
2. Everything
3. The Silence
4. Ambitions
5. I Can't Lose You Now
6. Another Man's Shoes
7. Drunk On Grey
8. As The Old Sky Burns
9. Sing
10. Kruuvamies
11. Into The Light

Andra album av Fagervall Björkenvall:
 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.