The shop is disabled. Please visit https://rootsymusic.bandcamp.com/ instead.

Album
Lancaster Orchestra, The
With Help From Absent Friends
(Nonofon)

Pris: 129 SEK

»With Help From Absent Friends« är ett sällsynt övertygande debutalbum. Albumets tio spår slår med eftertryck fast att den blomstrande svenska alternativcountry-scenen nu kompletterats med ytterligare ett band av internationell klass. Sångare, låtskrivare, gitarrist och drivande kraft i Lancaster Orchestra är Calle Mathson, som komponerat alla låtarna utom Smiths-covern »Please Please Please, Let Me Get What I Want«. Inför inspelningarna utökade orkestern tillfälligt sin besättning från en till tio. Däribland Tomas Ebrelius, Magnus Tingsek, Emil Björklund och Charlie Arvidson, som alla är en del av den svenska alt.country-scenen. Dessutom gästar några musiker som till vardags spelar i Malmös symfoniorkester.

The Lancaster Orchestra startades i Växjö och några av de första större framträdandena var i samband med P3 Popstad i Växjö där de agerade förband åt Christian Kjellvander och David Fridlund. Sedan dess har Calle flyttat till Malmö och spelat en hel del på lokala klubbar.

På Rootsy.nu utnämnde Lennart Persson nyligen The Lancaster Orchestra till »årets svenska hopp och årets singer/songwriter-fynd«. Och det är något vi utan vidare kan skriva under på!

1. Newfound FriendsLyssna
2. In VainLyssna
3. Easy LoverLyssna
4. Outside My WindowLyssna
5. My FriendLyssna
6. We're All Gonna DieLyssna
7. Bad HorseLyssna
8. Please Please Please Let Me Get What I WantLyssna
9. Such A WasteLyssna
10. Closingtime Will You Walk Me HomeLyssna

Lyssna på Spotify

Andra album av Lancaster Orchestra, The:
Never cried once when I could have

Visa fler Americana/Country-album.


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.