The shop is disabled. Please visit https://rootsymusic.bandcamp.com/ instead.

Album
Taylor, Chip
Rock and Roll Joe
(Train Wreck)

Pris: 149 SEK

»Rock and Roll Joe« är Chip Taylors hyllning till musikens obesjungna hjältar. Alla de som gjort minnesvärda insatser på ett eller annat sätt men som aldrig fått det erkännande de förtjänat.

Idén till »Rock and Roll Joe« väcktes under Chips Skandinavien-turné 2007. I bandet fanns rutinerade musiker som John Platania, Bryan wings och Ron Eoff och i turnébussen gick snacket. Om klassiska gitarriff och basgångar. Om låtskrivare och producenter. Som alla gjort storgärningar i det fördolda.

Chip Taylor började skriva låtar i framsätet och när turnén avslutades i London gick bandet in i studion och spelade in merparten av »Rock and Roll Joe«.

Skivutgivningen är bara ett startskott för »Rock and Roll Joe«. I samband med releasen sjösätts även websidan Rockandrolljoe.com som är tillägnad alla de hårt arbetande musiker och artister som aldrig fått den uppskattning de förtjänat.

1. Rock and Roll Joe
2. The Savoy Files
3. Couldn't We Use Some Of That Now
4. Monica (These Fingers Move For You)
5. I'm The Law Of This Old Town
6. Sugar Sugaree
7. Malmo Nights
8. Hot Rod Carson
9. I Can't Let Go
10. Intro to Measurin'
11. Measurin'
12. Intro to Van Song
13. The Van Song
14. The Union Song (We Just Got Screwed and It Keeps Getting Better)
15. Live and Die For Rock and Roll
16. R&R Joe Reprise

Andra album av Taylor, Chip:

 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.