The shop is disabled. Please visit https://rootsymusic.bandcamp.com/ instead.

Album
Bramstedt, Sivert
Blues and Joys
(Rootsy.nu)

Pris: 49 SEK

Utan att överdriva kan man kalla Sivert Bramstedt en mogen debutant. Han har passerat de femtio och först nu kommer hans första soloplatta, »Blues and Joys«. Skivan är producerad av Sven Zetterberg och det handlar primärt om akustisk blues. Några originalkompositioner varvas med låtar av de stora mästarna: Frank Stokes, Mance Lipscomb, Brownie McGee...Musik som Sivert har levt med och gjort till sin egen sedan han började spela professionellt 1977.

Sivert Bramstedt är alltså en av de verkliga pionjärerna när det gäller akustisk blues i Skandinavien. I drygt trettio år har han spelat på alla möjliga och omöjliga ställen. De första sex åren försörjde han sig som gatusångare i Paris och sedan reste han över hela Europa. Och så småningom blev det New York City där han bland annat spelade med och lärde känna salige Dave van Ronk.

Väl tillbaka i Sverige bildade Bramstedt familj och blev flitig gäst på, klubbar, pubar och festivaler. Kort sagt, överallt där det fanns en intresserad publik. Han gästade som musiker på åtskilliga inspelningar och jobbade även med en del filmmusik.

På senare år har det gått upp och ner, både i livet och i karriären. Han har brottats med skilsmässa, sjukdom och pengabrist. Men det har också funnits många goda stunder. Med sin nya partner, fiddlern Maria Enqvist-Bramstedt, har Sivert hittat en ny glädje både i livet och musiken.

Och framför allt, Sivert Bramstedt har äntligen kommit till skott och färdigställt sitt första album i eget namn. »Blues and Joys« är en mäktig och imponerade sammanfattning av en lång karriär i bluesens tjänst!

1. Downtown BluesLyssna
2. Blues ChantéLyssna
3. FreddieLyssna
4. Let's Talk It OverLyssna
5. Blue PreludeLyssna
6. Le Mondial
7. Guabi Guabi
8. Alabama Woman
9. Woman Down In Memphis
10. Cat Man Blues
11. Carmina
12. I Like To Sleep Late In The Morning
13. Sportin' Life Blues
14. Woman Lover

Lyssna på Spotify

Andra album av Bramstedt, Sivert:


Visa fler Blues-album.


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.