Rootsy logo  
Rootsy logo

Artikel / Krönika
Konsert: Lee Perry & Mad Professor, Trädgård de luxe, Växjö, 24 juni 2017
Av Mark Andersson

Det är främst för uppenbarelsen man kommer. Lee Perry är ett slags reggaens ärkeängel. Han har lockat fram idel profeter, och varit högst bidragande till att formulera dubens universella språk. Hur man än vrider och vänder på det är det anledningar nog att bevittna honom livs levande. Musiken är mest en bonus.

Tacksamt då att Perry, en midsommardag i södra Småland är på inspirerat humör. Tillsammans med Mad Professor ges en två timmar spretig men hjärtlig själssmörjning.

Det √§r f√∂rst√•s den ungdomliga √§ventyrslystnaden (som √•ttiotett√•ringen fortfarande besitter) snarare √§n s√•ngerna som √§r grejen ‚Äď stekheta ĽSoul fireę och ĽChase the devil/Disco devilę √§r konsertens kanske mest fokuserade stunder. Men det √§r alltj√§mt en fr√∂jd att h√∂ra Perry orera, muttra f√∂rbannelser √∂ver kokain och cigaretter, och predika fredsbudskap om vartannat, i en r√∂rig id√©l√§ra, med rytmen som klart lysande ledstj√§rna.

Läs mer om Perry, Lee Scratch


 
Designad f√∂r IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.