Rootsy logo  
Rootsy logo
Bästa intervjun med Guy Clark (sida 1 av 1)

Pär Owen:
2015-03-31 14:56
 Oj, så bra. För den som inte redan snubblat över samma länk som jag, kan jag varmt rekommendera denna intervju med Guy Clark från janurinumret av Texas Monthly:
www.texasmonthly.com/story/the-life-of-guy-clark-one-of-nashville-s-greatest-songwriters
Fyller i alla springor som åtminstone jag har upplevt tidigare i mytbildningen kring hans tidiga dagar, relationen med Townes Van Zandt, förhållandet med Susanna Clark, de senaste årens vacklande hälsa, spriten, drogerna - och låtarna. Kärleksfullt hyllande men också välresearchat informerande. Jag trodde inte sån't skrevs längre. (Tips: Om du är som jag och inte orkar klicka dig fram snuttevis i långa artiklar, så finns det en knapp längst ned som heter »View all on one page«.)

Magnus Eriksson:
2015-03-31 14:58
 Tack för tipset, måste läsa snarast. Jag behöver en kanske mer nyanserad bild av Clark än den som John Kruth gav i sin Townes Van Zandt-biografi, där Clark framstod som en arrogant och girig chauvinist.

Tom Skjeklesæther:
2015-04-01 00:25
 Takk for link, Pär!
Veldig bra.
Helt riktig, den beste Guy Clark-storyen jeg har lest.
Mener å huske at det skal komme en ny biografi. Skrevet av Tamaro Saviono, som har Clark-saken i Texas utgaven av Oxford American.

Hadde gleden av å kjøre Guy fra Halden til Gardermoen i 1998, da han spilte på Down on the Farm.
Da vi kom fram til flyplassen gav han meg tusen dollar, fordi han forstod at vi hadde tapt penger på festivalen.(Det var året Buck Owens avlyste).

I 1996 gjorde Guy en duett med min samboer, Tine Valand, på hennes soloplate, »She´s just leavin´« (Sony).
Duetten var Tom Russells sang »Mineral Wells«. Tine gjorde også en versjon av Guys "She ain´t going nowhere (she´s just leaving´) på plata


Magnus Eriksson:
2015-04-01 09:52
 Och med sin sister-in-crime gör hon en fantastiskt bra version av Cohens The Captain på Cohen på norsk.

Frank Östergren:
2015-04-02 20:21
 Jo, en mycket bra text - och tacksamma ska vi vara att mediaklimatet i USA (och andra länder) tillåter den tid och textlängd som i Sverige är försvunnen).
Vill anspråklöst tillägga att texten i förra årets musiknummer av Oxford American hade Guy Clark som huvudartikel. Ett bra komplement.

Pär Owen:
2015-04-26 14:45
 Tom: Tamaro Saviano, som du hänvisar till, håller också på med en dokumentärfilm. Jag har just sponsrat den med en hundring på Kickstarter (nådde målet 75 000 dollar på tre dagar). Förutom att bara projektbeskrivningen och trailern är sevärda och att man får välja bonus efter belopp, får man som sponsor också täta uppdateringar från Tamaro, bl.a. små filmklipp och intervjusnuttar. Det är inte meningen att kränga något på denna sida, men för den som är sugen håller Kickstarter öppet för ytterligare bidrag: www.kickstarter.com, sök på Guy Clark så får du upp »Witout Getting Killed or Caught«.

Lista ämnen
Föregående ämne | Nästa ämne

Skapa en användare och logga in för att svara på inlägg


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.