Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Eric´s Bluesband
From Town To Town
(Rootsy)

Eric Hansson hörde man först talas om 1999 då han hade en trio som var inspirerad av storheter som Jimi Hendrix, BB King och Cream. Första plattan »Take One« kom 2001 och utmärkte sig bl a för att där fanns två tunga gästartister, Henry Gibson och Allen Finney. Uppföljaren 2004, »There´s An Angel In My Tree«, har jag glömt, men Claes Yngström var i alla fall med som en förstärkning.

Trion har blivit en kvartett och består nu av Hansson med gitarr vid sångmikrofonen, Henning Axelsson på keyboard, Tomas Klinta på bas och vid trummorna Patrik Fackt. Och på nya plattan dyker bl a Mats Ronander upp med sitt munspel i ett par av låtarna.

Det låter mycket om bandet, speciellt när det förstärks av en blåssektion i flera av låtarna. Det låter mycket Hendrix om Hanssons gitarr, som ibland tar för sig i monumentala explosioner. Det låter överhuvudtaget mycket, som sagt, och de tio låtarna, alla tillverkade av Hansson, är långa och innehållsrika.
Egentligen finns här något som jag uppfattar som en stilbrytning: musiken är oftast svart tung blues, men Eric Hanssons röst är vit och mer gjord för rock.

Men det stör inte. Istället ger det bandet en egen personlighet och en egen nisch att bygga vidare på. Eric´s Bluesband vill jag gärna höra mer av.

Och när kommer de hit ner till Södern och visar upp sig?

/Rune Häger


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.