Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Marcinkowski Pettersson, Magnus
Sånger ur drömmens reservoar
(Kakafon Records)

Magnus Marcinkowski Pettersson är född och uppvuxen på Gotland, numera bosatt i Göteborg. Han är även aktiv i musik, dans- och teatergruppen Big Wind. Det här albumet med åtta egna kompositioner är hans debut som vissångare. Jag väljer begreppet vissångare till skillnad från sjungandesångskrivare som Winnerbäck, Andersson Wij, Lundell och andra som ju befinner sig i en annan genre än visan..

MMP uttrycker sig med ett vardagligt språk som i förstone kan te sig lite väl enkelt men det är ett bedrägligt intryck. Sakta men säkert utmejslar sig ett knippe personliga, ofta melankoliska, texter som stannar kvar hos lyssnaren. Att dialekten ofta lyser igenom i sången förstärker både texter och musiken på ett övertygande sätt.

De sinnrika arrangemangen är utsökt följsamma och genomgående akustiska. Särskilt Peter Grans dobrospel på ”Där går en liten man” och Anna Cochranes fiolspel på ”Här finns bara jag”sticker ut och fäster sig vid lyssnandet. Arrangemang och produktion är lysande.

”Sånger ur drömmens reservoar” är en imponerande debut som kräver några genomlyssningar, sedan sitter den som berget.

/Lars Svensson

Lyssna på Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.