Rootsy logo  
Rootsy logo

Nyheter
For The Sake Of The Song: Chip Taylor
Datum: 2020-04-23

Live from upstate New York
Söndag 26 april 20.00
Rootsy Music Facebook


FOR THE SAKE OF THE SONG är en konsertserie, på grund av omständigheterna just nu livestreamad, som hyllar låtskriveriet. Den ofta ensamt kämpande sångaren och låtskrivaren som sällan står i rampljuset men som ger oss så oändligt mycket. Och vem är bättre lämpad att inleda en sådan konsertserie än låtskrivar-nestorn och Rootsy-gudfadern Chip Taylor.

Invald i Songwriters Hall Of Fame, med en lång rad hits på sextio-och sjuttiotalet, och en lång och färgstark historia att ösa ur. Men framför allt är Chip idag, precis 80 år fyllda, mer aktiv och produktiv än någonsin. Hans produktion sedan han återvände till musiken i början av nittiotalet saknar motstycke. Hans ’anthem’ ”Fuck All The Perfect People” användes nyligen i Netflix-serien Sex Education och har idag nästan fyra miljoner streams på Spotify

Chip kopplar upp sig från sin karantän upstate New York och gör en streamad konsert speciellt för alla sina vänner i Rootsyland.

Musiken som spelas I Rootsyland benämns ofta som Americana, men är i själva verket en eklektiskt, rent av spretig mix av musikstilar. Men grundbulten i bygget är kärleken till och respekten för det goda låtskriveriet. Vi kan imponeras av fräcka arrangemang, imponeras av flyhänta musiker men när det kommer till kritan handlar det ändå om Låten. Utan ett gediget låtskriveri blir bygget rangligt. Eller i värsta fall ett luftslott.

Rootsy Music har länge försökt hitta sätt att presentera och hedra de många briljanta singer/songwriters som finns i vår musikaliska sfär. Vi testade en variant som vi kallade Triple Troubadours, men tiden var inte mogen. Vi har gjort försök med enskilda artister, men det är svårt att hitta rätt miljö att presentera dem i. Bra berättare kräver uppmärksam, lyssnande publik vilket ofta betyder små intima lokaler. Vilket i sin tur leder till svårigheter att få ekonomisk bärkraftighet i turnén.

Men vi ger oss inte. Under lång tid har vi slipat på ett koncept vi kallar FOR THE SAKE OF THE SONG, men av olika skäl, främst tidsbrist, har vi inte kommit till skott. När det elaka viruset nu satte stopp för i princip all vår vanliga verksamhet, kom FOR THE SAKE OF THE SONG upp på bordet igen. Idén känns ju som gjord för dessa tider och vad kan bli mer intimt än en streamad konsert, direkt från sångaren och låtskrivaren till ditt vardagsrum.

Först ut är som sagt Chip Taylor 26 april . Andra bekräftade singer/songwriters är:

30/4 - Our Man In The Field (aka Alex Ellis)
7 /5 - Lee Bains
10/5 - Steven Collins (Deadman)
14/5 Kim Richey

Läs mer om Taylor, Chip


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.