Rootsy logo  
Rootsy logo

Nyheter
Ellen Sundberg slår sig ihop med Merit Hemmingson, Triakel och Hoven Droven
Datum: 2018-11-28

ABSOLUT JÄMTLAND - Ellen Sundberg slår sig ihop med ett jämtländskt dreamteam för att bjuda på hela åtta julkonserter - varav flera redan är utsålda. Konserterna har getts det jamtska namnet »I väntan på Sjulsmäss« och spelar gör Hoven Droven, Triakel, Ellen Sundberg och Merit Hemmingson. Turnén pågår 29 november – 9 december

Absolut Jämtland är Estrad Norrs nya satsning på en större ensemble inom folk- och världsmusik. Konstellationen kommer att variera från år till år, men alltid bestå av musiker som bor i Jämtland eller har sina rötter i länet. Detta första år vill man ge publiken möjligheten att möta nio etablerade och mycket meriterade Jämtlandsmusiker från folk- och världsmusikscenen. Hoven Droven, Triakel, Ellen Sundberg och Merit Hemmingson utgör årets ensemble.

Inför jul kommer Absolut Jämtland att ge en konsert i varje kommun i Jämtlands län.Konstnärlig ledare för årets konsertprogram I väntan på Sjulsmäss är fiolspelmannen i Hoven Droven och Triakel- Kjell-Erik Eriksson.

Hoven Droven
Bildades 1989 och räknas idag som ett av Sveriges största folkrockband. Att kombinerar folkmusik med modern rock har gjort att de har sitt alldeles egna sound. Under åren har de hunnit med att vinna flera utmärkelser och har turnerat världen över.

Triakel
Triakel har funnits sedan mitten på 1990-talet och har turnerat land och rike runt. Triakel spelar allt ifrån gamla revynummer till psalmer. Ofta har visorna sitt ursprung i Jämtland eller Hälsingland. Musiken är lågmäld men laddad och arrangemangen byggs kring Emma Härdelins sång som utgör kärnan i ljudbilden.

Ellen Sundberg
Ellen fick sitt genombrott 2013. På kort tid har det varit en händelserik resa för henne med turnéer både nationellt och internationellt. Ofta har Ellen beskrivits som en kvinnlig Neil Young, en kvinnlig Bob Dylan, en kvinnlig The Tallest Man On Earth.

Merit Hemmingson
Redan i mitten av 1950-talet spelade Merit piano i olika jazzinfluerade dansorkestrar i Jämtland. I mitten av 1960-talet övergick hon helt till hammondorgel. Totalt har hon gett ut nitton album sedan 1967. Mest kända är Huvva! – svensk folkmusik på beat (1971), Trollskog – mer svensk folkmusik på beat (1972) och Bergtagen (1974), som alla tre blev guldskivor. Merits mest kända enskilda inspelning är förmodligen Jämtländsk brudmarsch från albumet Bergtagen, en på den tiden epokgörande ny version av Jämtlandssången. År 2012 tilldelades Merit Hemmingson Jan Johansson-stipendiet, och i fjol valdes hon in i Swedish Music Hall of Fame.

Medverkande musiker: Kjell-Erik Eriksson, Jens Comén, Bo Lindberg, Pedro Blom, Björn Höglund, Emma Härdelin, Jan Strömstedt, Ellen Sundberg och Merit Hemmingson.

TURNÈ 2018
Torsdag 29 november kl 19.00, Duveds kyrka
Fredag 30 november kl 19.00, Hackås föreningshus SLUTSÅLD
Söndag 2 december kl 18.00, Bräcke Folkets Hus
Onsdag 5 december kl 19.00, Storsjöteatern, Östersund SLUTSÅLD
Torsdag 6 december kl 19.00, Svegs kyrka
Fredag 7 december kl 19.00, Centrumlokalen, Hammarstrand
Lördag 8 december kl 19.00, Strömsunds kyrka
Söndag 9 december kl 18.00, Offerdals kyrka SLUTSÅLD

Läs mer om Sundberg, Ellen


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.