Rootsy logo  
Rootsy logo

Nyheter
Brooklyn Soul Stew längtar till Italien
Datum: 2013-04-29

Det tycks röra på sig för Brooklyn Soul Stew, det nio man starka soulbandet från Gävle.

– Ja, det gör det verkligen, och i flera riktningar, säger Pär Lindblom, bandets basist och ”soul steward”.

Vi gör en spelning 11: e maj på CC-puben, sedan lämnar vi hemmaplan och drar söderut. 2:a juli ska vi möta Stockholmspubliken på Engelen. Det blir vårt första gig i den kungliga huvudstaden, så det blir givetvis roligt.

Stockholm i all ära, men bara två veckor senare drar bandet till Italien för ett par spelningar på Porretta Soul Festival som går av stapeln för 26:e året i rad. Det är en sedan länge väletablerad festival för soulfans världen över, och har gästats av artister som Solomon Burke, Isaac Hayes, Wilson Pickett, Ann Peebles, Neville Brothers, m.fl.

– Vi är sista akt på premiärkvällen. Vi kommer att ge järnet, resten av festivalen ska vi njuta av en massa skön musik och förhoppningsvis knyta en del kontakter.

Brooklyn Soul Stew rör sig i nya riktningar inte bara geografiskt utan även musikaliskt genom att de för första gången har repat in eget material. Först ut som kompositör med en handfull låtar är bandets organist, Sven-Inge Sjöberg. Och det är kanske inte så konstigt, med tanke på att han fått med flera alster till melodifestivalen och även skrivit musik till artister som Jill Johnson, After Dark, Top Cats, Östen med resten, Dag Vag och många fler... Han vet uppenbarligen hur slipstenen ska dras, oavsett genre! En låt har han skrivit ihop med bandets trombonist, Yahlmar Olofsson-Tuisku.

– Flera av våra egna låtar kommer vi att spela för första gången på CC-puben 11:e maj. En låt, ”Waiting for the Soultrain”, har vi dock redan spelat live och av publikens gensvar att döma så är det en hit!
– Någon gång efter sommaren ska vi börja spela in material till vår nästa skiva, fortsätter Pär. Liksom till vår första platta (”Abandoned Tracks”, utgiven på Viskningar & Vrål) så kommer vi att fortsätta leta efter okända pärlor i soulmusikens jättearkiv, men dessutom blir det också en hel del originallåtar. Vem vet, kanske har vi en skiva ute innan årets slut, avslutar han.

Läs mer om Brooklyn Soul Stew


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.