Rootsy logo  
Rootsy logo

Nyheter
Triple Troubadours 2
Datum: 2013-01-14

Utvalda för RootsyLives turnépaket Triple Troubadours 2 är tre mycket olika men oförskämt begåvade artister. Country/punk-prinsessan Lydia Loveless (US), melodipaketet Will Courtney (US) och Sveriges bäst bevarade musikaliska hemlighet, Richard Lindgren.

22-åriga Lydia Loveless är född och uppväxt på en farm i lilla Coshocton, Ohio. Idag bor hon i det lite större Columbus, Ohio när hon inte är ute på vägarna och uppträder med sin mix av traditionell kvinnlig country och punkrock. När folk försöker etikettera Lydia blir det ofta lika delar Loretta Lynn och Hank III. Lydia är den främsta kvinnliga artisten i en ung generation som återupptäckt det radikala och punkiga med Patsy Cline, Willie Nelson och Hank Williams. Lydia är en enastående sångare och gitarrist och kommer spetsa till TT3 med sin energi och talang.

31-årige Will Courtney är här på grund av en demo som Steven Collins från Deadman skickade till oss på Rootsy Live. Det här gillar jag, sa Steven. ”Will är äkta”. Efter en tid så upptäckte vi att demon snurrade nästan varje idag i skivspelaren. Det är två år sedan och idag har demon blivit till en färdig skiva som Will kan ha med sig på sitt första europabesök. Will är dock ingen färsking har vi nu lärt oss. Hans talang har varit allmänt känd länge i Austin, Nashville och LA och det finns en historia som var okänd när vi enbart med demon som grund skickade en förfrågan. Will är son till en av de mest firade gospelsångerskorna i USA, den Grammy-belönade Cynthia Clawson och har redan varit frontfigur i kultförklarade Brothers & Sisters. Ett band som startades av Will och hans syster och som genom två fantastiska skivor och flera turnéer växte till ett kollektivliknande surrealistiskt americana-band. Dränkt i allt som lät fantastiskt i Laurel Canyon 1970. Det är där vi fortfarande har referenserna. Will är uppenbart influerad av Beach Boys, Neil Young och The Flying Burrito Brothers. Att han dessutom är en strålande multiinstrumentalist gör honom perfekt som en av TT2.

Richard Lindgren är fortfarande Sveriges bäst bevarade musikaliska hemlighet. En singer/songwriter i världsklass. En av få i Sverige som kan mäta sig med de stora på andra sidan Atlanten. En liveartist som har fullständig närvaro och känsla för sitt uppdrag och som på den långa turnén med Lars Bygdén i höstas fick recensenterna att utbrista i superlativer.

Läs mer om Lindgren, Richard


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.