Rootsy logo  
Rootsy logo

Nyheter
Big Jack Johnson är död
Datum: 2011-03-17

En av bluesen tunga gitarrister och sångare gick bort efter en tids sjukdom den 14 mars. Han blev 70 år.

Big Jack Johnson föddes i Lambert, Mississippi och var son till en musicerande fader. Som 13-åring spelade han med i faderns band och som 18-åring tog inspirationen från B.B. King över. Han genombrott kom när har fick sitta med de gamla Mississippibluesveteranerna Frank Frost och Sam Carr vid en spelning på Savoy Theatre i Clarksdale, Mississippi 1962. Bluesens hemmaarena. Under de kommande 15 åren spelade de tillsammans och gjorde uppskattade inspelningar för Phillip International och Jewel Records.

1979 tog Big Jack Johnson över sångmikrofonen för första gången vid en inspelning med Frost och Carr i The Jelly Roll Kings. 1987 spelade han in sitt första album som soloartist på Earwig Records, ”The Oil Man” och bandet fick namnet Big Jack Johnson and the Oilers.

Han skrev ”Jack´s Blues” och framträdde med den och ”Catfish Medley” tillsammans med Samuel L. Jackson på soundtracket till filmen ”Black Snake Moan”.

Big Jack Johnson gjorde sig känd med en tung och kraftfull blues och gladde besökarna på hemmaklubben Red´s på Sunflower Avenue i Clarksdale när han inte var ute på turné.

Förutom inspelningarna med The Jelly Roll Kings hann Big Jack Johnson ge ut tio album i eget namn och levererade en härlig blues i sann Mississippianda.

Läs mer om Johnson, Big Jack


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.