Rootsy logo  
Rootsy logo

Musikk fra fjelltoppen
Datum: 2009-01-01

Uka etter at Barack Obama innsettes som USAs 44. president, sliiper Time/ Life (Bonnier) en tre-CD-samling som later til å være en svært gjennomarbeidet antologi over musikk med tilknytning til den amerikanske borgerrettskampen og dens arvinger; »Let Freedom Ring! The Music of the Civil Rights Movement«. (US-dato: 27.januar).
Mavis Staples er representert både sammen med The Staple Singers og på egenhånd.

Her er innholdet:

Disc: 1
1. Go Down Moses (The Southern Sons)
2. Strange Fruit (Billie Holiday)
3. Uncle Sam Says (Josh White)
4. No Restricted Signs (The Golden Gate Quartet)
5. Black, Brown, and White (Brownie McGhee)
6. The Hammer Song (If I Had A Hammer) (The Weavers)
7. The Death Of Emmet Till, Parts 1&2 (The Ramparts)
8. When Do I Get To Be Called A Man? (Big Bill Broonzy)
9. The Alabama Bus (Brother Will Hairston (Hurrican Of The Motor City)
10. We Are Americans Too (Nat 'King' Cole)
11. Why (Am I Treated So Bad)? (The Staple Singers)
12. I Shall Not Be Moved (The Harmonizing Four)
13. Oh Freedom (Harry Belafonte with the Belafonte Folk Singers)
14. Ride On, Red, Ride On (Louisiana Red)
15. Mississippi Goddam (Nina Simone)
16. Blowin' In The Wind (Bob Dylan)
17. We Shall Overcome (Mahalia Jackson)
18. Too Many Martyrs (Phil Ochs Jackson)
19. Alabama Blues (J.B. Lenoir)
20. Our Freedom Song (The Jubilee Hummingbirds)
21. A Change Is Gonna Come (Otis Redding)

Disc: 2
1. Forty Acres and a Mule (Oscar Brown Jr.)
2. People Get Ready (The Impressions)
3. Nobody Can Turn Me Around (The Mighty Clouds Of Joy)
4. I Wish I Knew (How It Would Feel To Be Free) (Solomon Burke)
5. Respect (Aretha Franklin)
6. The Motor City Is Burning (John Lee Hooker)
7. Cryin' In The Streets, Part 1 (George Perkins & The Silver Stars)
8. Abraham, Martin and John (Smokey Robinson & The Miracles)
9. The Prayer (Ray Scott)
10. Say It Loud-I'm Black and I'm Proud, Part 1 (James Brown)
11. And Black Is Beautiful (Nickie Lee)
12. Sock It To 'Em, Soul Brother (Bill Moss)
13. Why I Sing The Blues, Part 1 (B.B. King)
14. I Don't Want Nobody To Give Me Nothing (Open Up The Door, I'll Get It Myself), Part 1 (James Brown)
15. Stand! (Sly & The Family Stone)
16. Message From A Black Man (The Temptations)
17. Is It Because I'm Black (Sly Johnson)
18. I Was Born Blue (Swamp Dogg)
19. Yes, We Can, Part 1 (Lee Dorsey)
20. We The People Who Are Darker Than Blue (Curtis Mayfield)
21. Young, Gifted, and Black (Bob & Marcia)

Disc: 3
1. The Revolution Will Not Be Televised (Gill Scott-Heron)
2. (For God's Sake) Give More Power To The People (The Chi-Lites)
3. Smiling Faces Sometimes (The Undisputed Truth)
4. Inner City Blues (Make Me Wanna Holler) (Marvin Gaye)
5. Hercules (Aaron Neville)
6. Get Up, Stand Up (Bob Marley and the Wailers)
7. Fight The Power, Part 1 (The Isley Brothers)
8. Give The People What They Want (The O'Jays)
9. Black Is Black (Jungle Brothers)
10. Sister Rosa (The Neville Brothers)
11. The Pride (Chuck D)
12. Unity (Sounds Of Blackness)
13. None Of Us Are Free (Solomon Burke)
14. Eyes On The Prize (The Sojourners)
15. Down In Mississippi (Mavis Staples)
16. Free At Last (The Blind Boys Of Alabama)

Läs mer om Staples, Mavis

Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.